Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Usvojen akcioni plan za upis i evidentiranje imovine opštine Aleksinac

rss

05.03.2021. Opština Aleksinac

Juče je u sali Skupštine opštine Aleksinac održana 11. sednica Opštinskog veća. Na dnevnom redu našle su se 24. tačke.

Usvojen akcioni plan za upis i evidentiranje imovine opštine Aleksinac

Opštinsko veće je najpre usvojilo akcioni plan za upis i evidentiranje imovine opštine Aleksinac i utvrđivanje kapitala javnih preduzeća i ustanova.

Većnici opštine Aleksinac usvojili su pravilik o vođenju evidencije nepokretnosti, pravilnik o isknjiženju imovine u pripremi, kao i predlog kodeksa ponašanja službenika i nameštenika opštine Aleksinac.

Većnici su na svom 11. zasedanju usvojili predloge rešenja o dodeli sredstava udruženjima za realizovanje programa od javnog interesa za opštinu Aleksinac u oblasti kulture, u socio-humanitarnim aktivnostima, u oblasti zaštite životne sredine, ekologije, lovačkih i ostalih udruženja građana u 2021. godini, kao i za pripadnike nacionalnih manjina u 2021. godini.

U nastavku sednice usvojen je izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za područje opštine Aleksinac za 2020. godinu.

Takođe održan je i sastanak sa predstavnicima Jedinice za implementaciju projekta (JIP), u vezi realizacije projekta partnerstva za lokalni razvoj koji je podržan od strane UNDP-a, koji sprovodi Ministartsvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu (MUDLS).

Inicijalni sastanak sadržao je dve komponente, koje su trenutno u fazi realizacije, a to su izvođenje građevinskih radova na opremanju postojećeg kompleksa stočne pijace u Tešici i „Aleksinac na dlanu“ – integrisani sistem bezbednosti.

Stručna i tehnička lica JIP-a zajedno sa timom za implementaciju projekta, počeli su sa radom na realizaciji, čiji se početak očekuje u toku 2021.godine.


# opštinsko veće sednica
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima