Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Учешће алексинчана на сајму ЕУ пројеката

rss

27.05.2015. извор: Општина Алексинац

На сајму пројеката финансираних од стране Европске уније под називом “ЕУ и Србија на делу“, одржаном у петак, 22. маја у Нишу, Канцеларија за локални економски развој општине Алексинац (КЛЕР Алексинац) и Друштво за развој креативности из Алексинца представили су два успешна пројекта који се реализују у општини Алексинац.

Учешће алексинчана на сајму ЕУ пројеката

Представници медија и амбасадор Европске уније у Србији г. Мајкл Девенпорт имали су прилике да се упознају сапројектом „Попис и регистрација јавне имовине у Алексинцу и Ражњу“, који у оквиру програма  „EU Exchange 4“ заједнички реализују општине Алексинац и Ражањ.

На штанду за програме из области социјалне политике свим заинтересованим посетиоцима и амбасадору Девенпорту презентовани су резултати и достигнућа пројекта  „Отворена капија за нови почетак“, који у сарадњи са локалном самоуправом и Друштвом за развој креативности, реализује Геронтолошки центар „Јеленац“.

Донација Европске уније за реализацију ова два пројекта износи око 300.000 евра.

Мајкл Девенпорт овом приликом је изјавио да Европска унија представља највећег донатора Србије, и да ће тако наставити и убудуће, те да ће за те намене до 2020. године издвојити око милијарду и по евра.

Сајам ЕУ пројеката у Нишу одржан је у Галерији „Србија“, у организацији Делегације Европске уније у Србији, Канцеларије за европске интеграције Владе Србије, Информационог центра ЕУ и организације „ЕУ инфо кутак“ из Ниша.

 


# Ниш Друштво за развој креативности ЕУ Јеленац геронтолошки центар КЛЕР пројекти попис имовине Мајкл Девенпорт ЕУ инфо кутак орг.
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима