Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Ученица ОШ Љупче Николић освојила лауреат Светосавског књижевног конкурса

rss

31.01.2020.

Ученица VII разреда ОШ Љупче Николић, Анђелија Здравковић, овогодишњи је лауреат Светосавског књижевног конкурса Друштва „Свети Сава“. Њен литерарни рад на тему „Пред иконом Светог Саве“ освојио је трећу награду стручног жирија.

Ученица ОШ Љупче Николић освојила лауреат Светосавског књижевног конкурса

Њој је уручена награда 25. јануара 2020. године у амфитеатру Народне библиотеке Србије. Том приликом, захвалницу је примила и њен ментор Сандра Ђорђевић. Признања им је лично уручила проф. др Зона Мркаљ, председник Друштва за српски језик, један од чланова жирија, са много речи хвале о овогодишњим лауреатима и менторима.

Оно што је додатно обрадовало је да смо међу поклоњеним књигама пронашли „Даницу за младе“, Вукове задужбине, која је писала о нашем награђеном „Основцу“. Тако се, на неки начин, затворио један круг, што је потврдило да смо на добром путу, путу светосавља. Ове године, објављен је и Зборних награђених радова, од оснивања конкурса до 2012. У наредном издању биће објављен и Анђелијин рад, као и рад Катарине Илић, генерација 1998.  Осим поноса, осећамо и велику одговорност да наставимо даље,  као прави чувари српског језика и традиције.

Анђелија је са својом наставницом, након свечане доделе признања, посетила Храм Светог Саве и  први пут видела његову крипту.

Извор: Љупче Николић


# Љупче Николић ОШ Сандра Ђорђевић проф. Анђелија Здравковић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима