Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Učenica OŠ Ljupče Nikolić osvojila laureat Svetosavskog književnog konkursa

rss

31.01.2020.

Učenica VII razreda OŠ Ljupče Nikolić, Anđelija Zdravković, ovogodišnji je laureat Svetosavskog književnog konkursa Društva „Sveti Sava“. Njen literarni rad na temu „Pred ikonom Svetog Save“ osvojio je treću nagradu stručnog žirija.

Učenica OŠ Ljupče Nikolić osvojila laureat Svetosavskog književnog konkursa

Njoj je uručena nagrada 25. januara 2020. godine u amfiteatru Narodne biblioteke Srbije. Tom prilikom, zahvalnicu je primila i njen mentor Sandra Đorđević. Priznanja im je lično uručila prof. dr Zona Mrkalj, predsednik Društva za srpski jezik, jedan od članova žirija, sa mnogo reči hvale o ovogodišnjim laureatima i mentorima.

Ono što je dodatno obradovalo je da smo među poklonjenim knjigama pronašli „Danicu za mlade“, Vukove zadužbine, koja je pisala o našem nagrađenom „Osnovcu“. Tako se, na neki način, zatvorio jedan krug, što je potvrdilo da smo na dobrom putu, putu svetosavlja. Ove godine, objavljen je i Zbornih nagrađenih radova, od osnivanja konkursa do 2012. U narednom izdanju biće objavljen i Anđelijin rad, kao i rad Katarine Ilić, generacija 1998.  Osim ponosa, osećamo i veliku odgovornost da nastavimo dalje,  kao pravi čuvari srpskog jezika i tradicije.

Anđelija je sa svojom nastavnicom, nakon svečane dodele priznanja, posetila Hram Svetog Save i  prvi put videla njegovu kriptu.

Izvor: Ljupče Nikolić

Komentara: 0


# Ljupče Nikolić OŠ Sandra Đorđević prof. Anđelija Zdravković
@ 

[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima