Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

У плану наставак реконструкције улице Тихомира Ђорђевића

rss

18.05.2012. Извор: Општина Алексинац, Радио Алексинац

Председник општине Иван Димић потписао је у Београду Уговор о извођењу радова са Министарством економије и регионалног развоја и предузећем "Транскоп" д.о.о. из Параћина.

У плану наставак реконструкције улице Тихомира Ђорђевића

Реч је о радовима друге фазе реконструкције централног дела улице Тихомира Ђорђевића у Алексинцу.

Прва фаза овог пројекта, финансирана средствима из буџета општине Алексинац, обухвата радове на модернизацији пута (пресвлачење асфалтом), од раскрснице улице Тихомира Ђорђевића са старим ауто-путем до Спортске хале, који ових дана улазе у завршну фазу.

Друга фаза реконструкције обухвата реконструкцију коловоза, замену водоводних цеви, изградњу атмосферске канализације и тротоара, од Спортске хале до Основне школе "Љупче Николић". Средства за реализацију овог пројекта, у износу од 41.769.640,60 динара, обезбеђена су из Европске инвестиционе банке преко Министарства економије и регионалног развоја (Сектор за НИП), а у оквиру програма "Изградња општинске и регионалне инфраструктуре".

Износ од 37.174.980,13 динара биће обезбеђен из буџета Републике Србије, док ће из буџета општине Алексинац бити издвојено 4.594.660,46 динара.

Рок за извођење радова је 90 дана.

video...

Коментара: 0


# школе
@ 

[ Додај коментар ]