Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Споразум о касарни већ постоји?

rss

15.12.2013.

Истражујући тему везану за касарну дошли смо до интересантних података. Један од њих је да општина Алексинац има потписан споразум са Министарством одбране о сарадњи везаној за размену имовине.

Споразум о касарни већ постоји?

У оквиру тог споразума прецизиран је модел размене имовине у оквиру кога Војска Србије потражује стамбени порстор у замену за 17 хектара војне имовине. Тај споразум је потписан у мандату претходне власти.

Питање је, зашто се одустало од тог модела преузимања имовине од 17 хектара на елитној локацији поред Коридора 10. Постоји неколико могућих објашњења. Једно од њих је везано за промену локалне власти а самим тим и промену модела о преузимању војне имовине.

"Знате како, свака нова власт жели да поништи активности претходне власти. То није баш најнормалније кад су у питању капиталне ствари, али на жалост то је реално тако. Тај споразум о размени имовине са војском за стамбени простор је потписала нека претходна власт и самим тим што ти који су потписали нису на власти, од тог споразума има мало вајде. Нова власт ће кренути од почетка, тако да не верујем да ће уопште и бити разматран тај модел преузимања касарне путем размене за стамбени простор" наводи наш саговорник.

 


# војска
@mo_i_vs @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима