Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Sporazum o kasarni već postoji?

rss

15.12.2013.

Istražujući temu vezanu za kasarnu došli smo do interesantnih podataka. Jedan od njih je da opština Aleksinac ima potpisan sporazum sa Ministarstvom odbrane o saradnji vezanoj za razmenu imovine.

Sporazum o kasarni već postoji?

U okviru tog sporazuma preciziran je model razmene imovine u okviru koga Vojska Srbije potražuje stambeni porstor u zamenu za 17 hektara vojne imovine. Taj sporazum je potpisan u mandatu prethodne vlasti.

Pitanje je, zašto se odustalo od tog modela preuzimanja imovine od 17 hektara na elitnoj lokaciji pored Koridora 10. Postoji nekoliko mogućih objašnjenja. Jedno od njih je vezano za promenu lokalne vlasti a samim tim i promenu modela o preuzimanju vojne imovine.

"Znate kako, svaka nova vlast želi da poništi aktivnosti prethodne vlasti. To nije baš najnormalnije kad su u pitanju kapitalne stvari, ali na žalost to je realno tako. Taj sporazum o razmeni imovine sa vojskom za stambeni prostor je potpisala neka prethodna vlast i samim tim što ti koji su potpisali nisu na vlasti, od tog sporazuma ima malo vajde. Nova vlast će krenuti od početka, tako da ne verujem da će uopšte i biti razmatran taj model preuzimanja kasarne putem razmene za stambeni prostor" navodi naš sagovornik.

 


# vojska
@mo_i_vs @


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima