Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Скупштине општине Алексинац: отуђење земљишта инвестиција

rss

28.10.2020. Општина Алексинац

Данас је одржана пета седница Скупштине општине Алексинац, седницом је председавао Ненад Станковић, председник Скупштине, а на дневном реду нашле су се две тачке.

Скупштине општине Алексинац: отуђење земљишта инвестиција

Усвојен је предлог Одлуке о закључењу уговора о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини непосредном погодбом, без обавезе плаћања накнаде са извештајем Комисије за статут и прописе и са извештајем Комисије за привреду и финансије, у корист Привредног друштва "Magna Seating" d.o.o. Оџаци, ради изградње фабрике за израду компоненти за седишта за аутомобиле. Укупна утврђена грађевинска вредност земљишта износи 31.200.000. динара, док ће пројектовано увећање локалних јавних прихода по основу реализације инвестиције у периоду од 5 година од почетка реализације пројекта, износити 101.000.000. динара.

Такође, усвојен је предлог Одлуке о утврђивању радног времена трговинских, занатских и угоститељских објеката на територији општине Алексинац са извештајем Комисије за статут и прописе и са извештајем Комисије за привреду и финансије. Одлука се односи на радно време напред поменутих субјеката у редовним околностима. Угоститељски објекти могу бити отворени од 07:00 до 00:00 часова, односно викендом од 07:00 до 01:00 час, док објекти који се налазе у колективној стамбеној згради од 06:00 до 23:00 часова, односно у данима викенда од 07:00 до 00:00 часова.

Мере које доноси Републички кризни штаб и Општински штаб за ванредне ситуације у вези скраћивања радног времена објеката обавезно ће се спроводити, док ће надзор над спровођењем ових одредаба вршити Одељење за инспекцијске послове – комунална инспекција Општинске управе општине Алексинац, што до сада није био случај, већ је било у надлежности републичке инспекције.


# скупштина аутомобил Ненад Станковић штаб за ванредне ситуације Магна
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима