Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

РТС: Штрајк радника "Алпоса"

rss

01.09.2011.

Радници фабрике "Алпос" из Алексинца, некадашњег Фахопа, од данас су у штрајку, јер не примају плате, а производња стоји. Они су, како кажу, незадовољни начином на који нови власник "Алпос" из Словеније, који је фабрику купио пре осам година, води посао.

РТС: Штрајк радника

Уместо за машинама, свих 195 радника фабрике "Алпос" из Алексинца је испред фабрике где штрајкују, јер је рачун фирме већ годину и по дана у блокади, па би ускоро могли у стечај.

Производња хладно обликованих цеви и профила је за две године преполовљена, а власник је банкама дужан више од 20 милиона евра.

Као и за раднике, директор није био доступан ни за новинаре. Радници га оптужују за криминално пословање и траже ангажовање полиције.

Незадовољни радници су протестовали испред општине, а председник Општине Алексинац Иван Димић им је обећао да ће потражити помоћ Владе и два ресорна министарства.

Крајем прошлог века ова фирма је била једна од најуспешнијих на југу Србије. Предата је 2003. године за само два милиона евра предузећу "Металекс" из Београда, а 19 дана касније оснивачка права пренета су на словеначку фирму "Алпос".



# председник општине Иван Димић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима