Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

РТС: Нови директор у школи у Алексинцу

rss

21.11.2014.

Основна школа "Љупче Николић" у Алексинцу несметано ради, иако је постојала најава да родитељи неће послати децу у школу због неслагања са одлуком Министарства просвете.

РТС: Нови директор у школи у Алексинцу

Наиме, министартсво није прихватило одлуку школског одбора да директор школе остане Лела Стевановић, већ је за вршиоца дужности ове функције именован други кандидат са конкурса Топлица Петровић. Иако се ова одлука у Алексинцу сматрала политичком, о политици нико није желео да говори.

У школи ништа неуобичајено, осим што је у директорску фотељу пре два дана сео дугогодишњи учитељ Топлица Петровић. Он каже да је за то најмање било битно његово чланство у Српској напредној странци.

"Желим да подсетим да сам ја добитник највећег признања у Србији, добитник Светосавске награде, тако да не бих могао да стекнем уверење да је у мом случају одлучила политика", каже Топлица Петровић в.д. директора ОШ "Љупче Николић", Алексинац.

Лела Стевановић била је директорка познате алексиначке школе у три мандата. Јесте у једном тренутку била у ДС-а али, како наводи, никада активно.

"Јединица локалне самоуправе је пружила пуну подршку и нашој школи, наравно и другим школама, а ја сам увек имала добру сарадњу са јединицом локалне самоуправе, па и сада али су сада, можда, неке другачије околности", каже Стевановићева.

О свему ни у општини, ни наводно револтирани родитељи нису желели пред камере, па ни грађани.

Избор директора трајао је од јула уз низ проблема. Срба Бранковић је још увек неразрешени члан школског одбора због сукоба интереса, јер му је супруга запослена у школи и једини спреман да изнесе лични утисак.

"Мој лични један утисак да је све то било можда мало непоштено, да је било разних уплива са стране, додуше ја нисам имао никаквих конкретних, великих притисака", каже Срба Бранковић, члан школског одбора.

Ипак, поред свега за школу са више од хиљаду ђака, и бивши и садашњи сагласни су да је најважније да се радови на проширењу зграде, започети пре две године, коначно заврше.


# Љупче Николић ОШ школе Лела Стевановић Топлица Петровић избор директора Србобран Бранковић РТС
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима