Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Расписан јавни позив за доделу признања Општине Алексинац

rss

30.04.2022. Јужне вести

Комисија за доделу јавних признања расписала је конкурс за доделу награда и похвала за допринос у различитим областима у Општини Алексинац, на који се од 29. априла до 16. маја могу пријавити предузећа, установе, месне заједнице, удружења грађана, као и органи Општине.

Фото: архива

Јавна признања, плакете, награда Општине, похвале и звање Почасног грађанина Алексинца даваће се појединцима, предузећима, установама, месним заједницама, удружењима и другим организацијама за заслуге остварене у области привреде, образовања и васпитања, науке и културе, здравствене и социјалне заштите, друштвене бриге о деци, физичке културе, заштите животне средине и другим областима.

Како саопштавају из Општине, иницијативу са образложењем за додељивање јавних признања сви заинтересовани могу учинити достављањем неопходне документације која је наведена на званичном сајту општине.

О јавним признањима:

“Плакета” представља највеће признање Општине и може се доделити и истакнутим организацијама и појединцима из других градова и земаља, за унапређење сарадње са Општином Алексинац. 

Признање “Почасни грађанин“ уручује се појединцу који није становник Алексинца и страном држављанину који је својим радом и својим активностима значајно допринео развоју и сарадњи са Општином. 

“Награда“ се додељује за постигнуте посебне резултате у области организације и унапређења производње, за постигнуте високе приносе у пољопривреди, као и за постигнуте резултате у области друштвених делатности. Иначе, награда Општине се додељује у новчаном износу.

“Похвала“ се уручује за постигнуте значајне успехе и резултате у областима привреде, образовања и васпитања, науке и културе, здравствене и социјалне заштите, друштвене бриге о деци, физичке културе, заштите животне средине и другим областима.


# Алексинац општина
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима