Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Промоција књиге 30 српских "зашто"

rss

17.05.2022. Божа Несврћанин

У Библиотеци "Вук Караџић" Алексинац 16.5.2022. одржана је промоција књиге Драгана М. Милошевића, из Београда под насловом 30 српских "зашто".

Промоција књиге 30 српских "зашто"

Промоција је одржана у сали Библиотеке која је била пуна до последњег места публиком од којих је највише било ученика другог разреда Алексиначке гимназије. То је била циљна група младих у којима треба да живи даља, ближа и садашња историја Србије, у оквиру будуће коју они требају да памте и преносе даље.

Рецензент Томислав Кресовић, из Београда врло лепо и језгровито је направио преглед тема из доста обимне књиге са темама од Винче, винчанске културе, време Краљевине Србије, биолошког рата 1914-1918 и СХС, кроз нека питања из историје Другог светског рата, односа према великим државама попут Сједињених Америчких Држава и Краљевине Енглеске, до многих тренутних питања садашњег времена: образовању, уџбеницима, ћирилици, војсци и односу према Косову и Метохији. 

КиМ је по аутору кључно питање и услов без кога се не може замислити српски народ. О свим овим питањима нема јединственог става ни међу грађанима и одговорним у вођењу земље и државе Србије.

Јасна питања око којих треба да првенствено млади имају  јединствени став у држави Србији, јер на њима је да се упознају са српском историјом старом 7531 годину, да о њој имају јасан став и да сутрадан тако васпитавају будуће генерације.

Промоција је била леп и опширан историјски час за гимназијалце и присутне.

Књига је врло обимна са 351 страна, добро илустрована фотографијама и старим географским картама, за коју је предговор и рецензију написао Томислав Кресовић, предговор Жана Живаљевић, а књига је објављена ове године у издању Удружења писаца "Поета" из Београда.

То је четврта по реду књига Драгана М. Милошевића вредног писца, коју је добро имати у библиотеци или бар прочитати. 


Књига се може читати у Библиотеци Алексинац, а свој примерак је уредник програма позајмио гимназијалцима ради упознавања са садржином. 

Спикер и уредник представљања књиге је био Синиша Голубовић.

Текст и фото: Божа Несврћанин


# фотографија књига промоција Синиша Голубовић
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима