Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Преко 3000 захтева за надокнаду штете

rss

06.07.2011.

На састанку Штаба за ванредне ситуације саопштено је да се очекује нешто више од 3.000 захтева за надокнаду штете од невремена које је 24. јуна захватило општину Алексинац. Комисије за процену штете обићи ће свако домаћинство и утврдити степен оштећења како грађивинских објеката тако и пољопривредних површина.

Преко 3000 захтева за надокнаду штете

Према речима председника Општине Алексинац, Ивана Димића процене ће се вршити без обзира да ли су газдинства регистрована или не.

Поред 8 милиона динара колико је определила Република, локална самоуправа је из својих средстава издвојила 3 милиона динара, али ће и тих 11 милиона динара бити недовољно за санацију укупне штете која је процењена на милијарду и 60 милиона динара. Како наводи председник Димић, та средства која у овом тренутку не могу да покрију ни 1 проценат укупне штете ће се додељивати домаћинствима на основу степена оштећења.

Иначе рок за достављање захтева истекло је данас али ће, како се чуло на данашњем састанку и захтеви који пристигну након овог рока, бити разматрани.


#
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима