Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Предраг Аздејковић: Хулигани стидите се!

rss

10.10.2010. Stefan Radović


У данашњим сукобима противника Параде поноса и полиције на Београдским улицама повређено је 90 особа. Међу повређенима, према последњим подацима, има 80 полицајаца, од којих су двојица теже повређена,сазнаје информативна редакција нашег портала у МУП-у Србије.

И поред свега хулигани нису успели да застраше учеснике параде која је била успешна каже у ЕКСКЛУЗИВНОМ интервију за наш портал Предраг Аздејковић, председник Геј-лезбијског инфо центра.

Како је по вашем мишљењу протекла ''Парада поноса'' ?
Парада је прошла у најбољем реду што се тиче самих учесника и параде.

Колико је било учесника параде ?
На паради је било преко 1000 људи, што је за Србију јако велики број.Међу учесницима је било јако пуно хетеро парова са децом и наших пријатеља који су дошли само да нас подрже.Веома сам им захвалан због тога.

Да ли има повређених учесника ?
Ниједан учесник параде није повређен.

Какве промене очекујете у друштву након данашње ''Параде поноса''?
Оно што очекујем јесте озбиљна борба против хомофобије, јер је данашњи дан показао да имамо велики проблем. ЛГБТ популацији треба 5000 полицајаца да би се осећала слободно. Ја не желим 5 хиљада полицајаца, ја желим слободу и нормалан живот.

Да ли сте били у страху за време шетње ?
Током шетњем ме није био страх, али ме је био страх при улазу док нас је полиција претресала и уписивала податке, јер су нам иза леђа били хомофоби.

Ко од јавних личности је све присутвовао паради ?
На паради су били државни функционери и функционери ЕУ и страних амбасада. Од јавних личности нисам видео никога, што не значи да нису били неки.

Да ли и даљ имате претње путем Фацебоока ?
Ових дана је било превише претњи због параде, али се то пријављује полицији, тако да ме то превише не брине.

И на крају овог разговора,Да ли је ''Парада поноса'' у Србији била успешна и која је ваша порука свим хулиганима који су били против параде ?

Парада је била успешна, колико је то могуће, али морам да се извиним грађанима Београда због овог хаоса и да се захвалим полицији на професионализму.Родитељима хулигана који су разбијали Београд морам да поручим да треба да се стиди.
Ја се током параде нисам осећао слободно, јер смо били у резервату, обележени жутим тракама око руке, окружени хиљадама полицајаца. Тo мора да се мења.


# Београд
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима