Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Predrag Azdejković: Huligani stidite se!

rss

10.10.2010. Stefan Radović


U današnjim sukobima protivnika Parade ponosa i policije na Beogradskim ulicama povređeno je 90 osoba. Među povređenima, prema poslednjim podacima, ima 80 policajaca, od kojih su dvojica teže povređena,saznaje informativna redakcija našeg portala u MUP-u Srbije.

I pored svega huligani nisu uspeli da zastraše učesnike parade koja je bila uspešna kaže u EKSKLUZIVNOM interviju za naš portal Predrag Azdejković, predsednik Gej-lezbijskog info centra.

Kako je po vašem mišljenju protekla ''Parada ponosa'' ?
Parada je prošla u najboljem redu što se tiče samih učesnika i parade.

Koliko je bilo učesnika parade ?
Na paradi je bilo preko 1000 ljudi, što je za Srbiju jako veliki broj.Među učesnicima je bilo jako puno hetero parova sa decom i naših prijatelja koji su došli samo da nas podrže.Veoma sam im zahvalan zbog toga.

Da li ima povređenih učesnika ?
Nijedan učesnik parade nije povređen.

Kakve promene očekujete u društvu nakon današnje ''Parade ponosa''?
Ono što očekujem jeste ozbiljna borba protiv homofobije, jer je današnji dan pokazao da imamo veliki problem. LGBT populaciji treba 5000 policajaca da bi se osećala slobodno. Ja ne želim 5 hiljada policajaca, ja želim slobodu i normalan život.

Da li ste bili u strahu za vreme šetnje ?
Tokom šetnjem me nije bio strah, ali me je bio strah pri ulazu dok nas je policija pretresala i upisivala podatke, jer su nam iza leđa bili homofobi.

Ko od javnih ličnosti je sve prisutvovao paradi ?
Na paradi su bili državni funkcioneri i funkcioneri EU i stranih ambasada. Od javnih ličnosti nisam video nikoga, što ne znači da nisu bili neki.

Da li i dalj imate pretnje putem Facebooka ?
Ovih dana je bilo previše pretnji zbog parade, ali se to prijavljuje policiji, tako da me to previše ne brine.

I na kraju ovog razgovora,Da li je ''Parada ponosa'' u Srbiji bila uspešna i koja je vaša poruka svim huliganima koji su bili protiv parade ?

Parada je bila uspešna, koliko je to moguće, ali moram da se izvinim građanima Beograda zbog ovog haosa i da se zahvalim policiji na profesionalizmu.Roditeljima huligana koji su razbijali Beograd moram da poručim da treba da se stidi.
Ja se tokom parade nisam osećao slobodno, jer smo bili u rezervatu, obeleženi žutim trakama oko ruke, okruženi hiljadama policajaca. To mora da se menja.


# Beograd
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima