Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Неуспех тендера за изградњу Регионалног центра за управљање отпадом „Келеш“

rss

12.09.2016.

Регионална развојна агенција „Југ“ саопштила је да ће ускоро одлучити како ће бити настављен тендер за избор концесионара за изградњу Регионалног центра за управљање отпадом „Келеш“, пошто концесионар није изабран ни у првом ни у поновљеном тендерском позиву.

Неуспех тендера за изградњу Регионалног центра за управљање отпадом „Келеш“

Директор РРА „Југ“ Бојан Аврамовић изјавио је да у трећој фази тендера концесионар може бити биран путем отвореног и затвореног преговарачког поступка. Према његовим речима, на позив РРА „Југ“ за избор концесионара расписан почетком године пријавиле су се две компаније из Грчке, и по једна из Шпаније и Аустрије, али на крају ни једна од њих није доставила конкретну понуду. Он је додао да је главни разлог за њихово одустајање цена за третман отпада и начин наплате, јер неки желе за третман више од предвиђених 40 евра по тони отпада, док неки захтевају наплату преко градске касе, а не преко ЈКП „Медијана“.

Аврамовић је истакао да је у случају непроналажења концесионара алтернатива за одлагање отпада уређење једног од поља на постојећој градској депонији површине пет хектара, чиме би проблем одлагања отпада био решен у наредних десет година.

Подсетимо, Регионална развојна агенција „Југ“ расписала је 28. маја 2015. године јавни позив за концесионара који ће изградити и управљати Регионалним центром за управљање отпадом у општини Дољевац „Келеш“. Било је предвиђено да компанија која буде победила на тендеру изгради регионални центар за управљање отпадом и пет трансфер станица у општинама Ражањ, Алексинац, Сокобања, Гаџин Хан и Сврљиг.

Тендерску документацију откупиле су четири компаније, а пристигла је само једна понуда вредности 23 милиона евра конзорцијума који предводи шпанска компанија „Урбасер“. Међутим, постојала је неусаглашеност између банкарске гаранције и уговора о конзорцијуму, тако да је понуда одбијена. Након тога, нови тендер расписан је 29. децембра 2015. године.

Сандра Јовићевић, југмедиа.рс


# депонија Келеш Сокобања Гаџин Хан Регионална развојна агенција Југ
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима