Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Расписан нови позив за концесионара депоније "Келеш" - Тражи се партнер за прераду отпада у наредних 25 година

rss

06.01.2016. Екапија, Јужна Србија Инфо

Регионална развојна агенција "Југ" расписала је нови тендер за избор концесионара који ће изградити и газдовати регионалном депонијом "Келеш".

Расписан нови позив за концесионара депоније "Келеш" - Тражи се партнер за прераду отпада у наредних 25 година

Компанија која буде добила концесију, у наредних 25 година моћи ће да управља "Келешом" и прерађује отпад из Ниша, Алексинца, Дољевца, Гаџиног Хана, Сврљига, Сокобање, Мерошине и Ражња.

Вредност ове инвестиције раније је процењена на око 24 мил EUR, а директор Регионалне развојне агенције "Југ" Бојан Аврамовић је уочи расписивања тендера рекао да ће "код понуђача прво ценити финансијске капацитете, онда понуду па техничке услове".

- Изабраћемо не само оног ко највише понуди већ је потребно да технолошко решење буде у циљу очувања животне средине - изјавио је он крајем прошле гоидне и истакао да је важно да са новим концесионаром цена депоновања за потрошаче не поскупи више од 50%.

Иначе, на првом тендеру за доделу концесије за депонију "Келеш" стигла је само једна понуда, шпанске компаније "Урбасер". Регионална развојна агенција "Југ" одлучила је да њихову понуду већу од 23 мил EUR одбије као непотпуну, па се приступило расписивању новог тендера.

Јужна Србија Инфо

Коментара: 0


# депонија Келеш Јужна Србија смеће Дољевац
@


 

[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима