Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Вучић диже макете, а спушта плате и пензије

rss

12.09.2014. Телепромптер

За 100 дана од како је на челу Владе Србије, Александар Вучић успео је да дигне чак две макете и да пензионерима, преко разних министара, наговести смањење плата и пензија, избегавајући да се са радницима и пензионерима директно суочи.

vucic-maketa-voz

Можемо слободно рећи да је Вучићеву владавину у протеклих 100 дана обележило подизање макета. Прво је подигнута макета “Београд на води”, која се од тог тренутка представља сваком странцу који посети Србију, од министра спољних послова Канаде, до Жерара Депардјеа.

Вероватно на тај начин жели да скрене њихову пажњу са руинираних београдских зграда, путева пуних рупа, прљавих улица, графита…

Лепша је макета од реалности.

Пре него што је требало да се обрати грађанима и да им саопшти за колико ће бити смањење плате и пензије, Вучић је збрисао у Кину како би подигао још једну макету – макету брзог воза.

Тај воз би требало муњевитом брзином, тачније, брзином од 300 километара на сат, да повеже Будимпешу и Београд. Питање је како смо ми све ове године уопште и опстајали без брзе пруге до Будимпеште?!

Међутим, без брзе пруге ћемо преживети, али са мањим платама и пензијама, тешко да ћемо имати новца за основне животне намирнице, а камоли да купујемо станове у комплексу “Београда на води” или да се возикамо брзим возом до Будимпеште због “шопинг тура”.

Подсетимо да је протекле недеље најављено да ће се Вучић са министрима 8. августа обратити грађанима поводом смањења плата и пензија.

Међутим, познато је да премијер воли с времена на време грађанима да тренира живце, па је обраћање народу одложио због посете Кини. Када се врати, тада ће нам рећи:

“Пензионери, (све са патетичним изразом на лицу) пензије ће вам бити смањене за толико и толико, али, (сав озарен) за три године добићемо најбржи воз у Европи који ће повезавиати Београд и Будимпешту. Србија постаје лидер у региону, влада ради за вас, радимо да вам обезбедимо бољи живот, заштитићемо најсиромашније…”

Дакле, после реченице “пензије ће вам бити смањење” уследиће само позитивне реченице како би се скренула пажња са суштине – да ће пензије бити смањење, иако је на мартовским изборима освојио највећи број гласова само зато што је обећао да пензије неће дирати.

Међутим, није он крив, крив је онај ко му је поверовао. Али, морамо додати да је Вучићева највећа предност та што пензионери не умеју да користе интернет. Овако остају зачаурени у љуштури РТС-а, Пинка, Курира и осталих медија, без могућности да се информишту из других, алтернативних извора.

Телепромптер


# СНС Александар Вучић Београд Београд на води
@sns_aleksinac @avucic @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима