Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Vučić diže makete, a spušta plate i penzije

rss

12.09.2014. Teleprompter

Za 100 dana od kako je na čelu Vlade Srbije, Aleksandar Vučić uspeo je da digne čak dve makete i da penzionerima, preko raznih ministara, nagovesti smanjenje plata i penzija, izbegavajući da se sa radnicima i penzionerima direktno suoči.

vucic-maketa-voz

Možemo slobodno reći da je Vučićevu vladavinu u proteklih 100 dana obeležilo podizanje maketa. Prvo je podignuta maketa “Beograd na vodi”, koja se od tog trenutka predstavlja svakom strancu koji poseti Srbiju, od ministra spoljnih poslova Kanade, do Žerara Depardjea.

Verovatno na taj način želi da skrene njihovu pažnju sa ruiniranih beogradskih zgrada, puteva punih rupa, prljavih ulica, grafita…

Lepša je maketa od realnosti.

Pre nego što je trebalo da se obrati građanima i da im saopšti za koliko će biti smanjenje plate i penzije, Vučić je zbrisao u Kinu kako bi podigao još jednu maketu – maketu brzog voza.

Taj voz bi trebalo munjevitom brzinom, tačnije, brzinom od 300 kilometara na sat, da poveže Budimpešu i Beograd. Pitanje je kako smo mi sve ove godine uopšte i opstajali bez brze pruge do Budimpešte?!

Međutim, bez brze pruge ćemo preživeti, ali sa manjim platama i penzijama, teško da ćemo imati novca za osnovne životne namirnice, a kamoli da kupujemo stanove u kompleksu “Beograda na vodi” ili da se vozikamo brzim vozom do Budimpešte zbog “šoping tura”.

Podsetimo da je protekle nedelje najavljeno da će se Vučić sa ministrima 8. avgusta obratiti građanima povodom smanjenja plata i penzija.

Međutim, poznato je da premijer voli s vremena na vreme građanima da trenira živce, pa je obraćanje narodu odložio zbog posete Kini. Kada se vrati, tada će nam reći:

“Penzioneri, (sve sa patetičnim izrazom na licu) penzije će vam biti smanjene za toliko i toliko, ali, (sav ozaren) za tri godine dobićemo najbrži voz u Evropi koji će povezaviati Beograd i Budimpeštu. Srbija postaje lider u regionu, vlada radi za vas, radimo da vam obezbedimo bolji život, zaštitićemo najsiromašnije…”

Dakle, posle rečenice “penzije će vam biti smanjenje” uslediće samo pozitivne rečenice kako bi se skrenula pažnja sa suštine – da će penzije biti smanjenje, iako je na martovskim izborima osvojio najveći broj glasova samo zato što je obećao da penzije neće dirati.

Međutim, nije on kriv, kriv je onaj ko mu je poverovao. Ali, moramo dodati da je Vučićeva najveća prednost ta što penzioneri ne umeju da koriste internet. Ovako ostaju začaureni u ljušturi RTS-a, Pinka, Kurira i ostalih medija, bez mogućnosti da se informištu iz drugih, alternativnih izvora.

Teleprompter


# SNS Aleksandar Vučić Beograd Beograd na vodi
@sns_aleksinac @avucic @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima