Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Управни суд одбио жалбе двојице бивших одборника

rss

19.11.2010. Извор: Алексиначке новости

Управни суд је јуче доставио решења свим заинтересованим лицима по жалбама двојице бивших одборника у Скупштини општине Алексинац.

Образложењем суда одбацују се жалбе некадашњих одборника Српске радикалне странке, сада чланова Српске напредне странке, Горану Милетићу и Бобану Јанаћковићу, на то што су им мандати одузети активирањем бланко оставки.

Управни суд одбио жалбе двојице бивших одборника

И док је на интернетстрани општине Алексинац, објављено да се овим решењем "ставља тачка на причу о додељивању мандата СНС", у Општинском одбору СНС тврде да поменути одборници имају право да се обрате Уставном суду, који је и донео одлуку о укидању бланко оставки.

Да подсетимо, десеторо чланова СНС, бивших одборника СРС, предало је жалбе на одлуку СО Алексинац из децембра 2008.године, када су им, због преласка у политичку групацију окупљену око Томислава Николића, активирањем бланко оставки одузети одборнички мандате и додељени другим лицима са листе Српске радикалне странке.

Одлуке Управног суда о судбини жалби још осморо бивших одборника очекују се ових дана.

Одлука Управног суда да се одбију жалбе је очекивана, јер нажалост и након реформе судства, политичке партије на власти, у оваквим случајевима, имају огроман утицај на судове.

Тренутно на одлуку Управних судова широм Србије чека преко 500 бивших одборника, који траже мандате натраг, због активирања бланко оставки.


# Алексинац СО Алексинац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима