Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Тужба против општинске изборне комисије: Кандидат СНС-а оверавач потписа

rss

08.04.2016. Опозиционар

Против Општинске изборне комисије у Алексинцу подигнута је тужба, јер је за оверавача потписа постављена Јасмина Стошић, која је уједно и кандидат на изборној листи СНС.

Тужба против општинске изборне комисије: Кандидат СНС-а оверавач потписа

Против Општинске изборне комисије у Алексинцу подигнута је тужба због тога што је за оверавача потписа постављена Јасмина Стошић која је уједно и кандидат на изборној листи „Александар Вучић Србија побеђује“ чије је потписе оверавала.

Знајући да се ради о сукобу интереса, Ивица Секулић поднео је тужбу Управном суду у Алексинцу. Он сматра да је проглашење изборне листе незаконито, с обзиром на то да је у прикупљању потписа за ову изборну листу учествовала Јасмина Стошић, секретарица начелника општинске управе Алексинац и оверавач потписа у оквиру прикупљања потписа за изборну листу Коалиција Александар Вучић Србија побеђује.

Јасмина Стошић налази се под редним бројем 39 на поменутој листи и самим њеним именовањем за оверивача изборне листе прекршен је Закон о Агенцији за борбу против корупције.

Стошић је потписе оверавала у просторијама странке чији је функционер, активиста и одборнички кандидат. На овај начин, како стоји у тужби, јавни интереси подређени су приватном интересу.


# СНС Александар Вучић избори ОИК Јасмина Стошић Ивица Секулић
@sns_aleksinac @avucic @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима