Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Шутановац на трибини ДС-а

rss

04.02.2014. Д. Остојић, фото:Радио Алексинац

У оквиру акције Недеља безбедности, алексиначки ДС је организовао трибину посвећену проблему безбедности у Алексинцу. Гост трибине је био Драган Шутановац, посланик ДС-а и некадашњи министар одбране.

Шутановац на трибини ДС-а

У изјави за АлексинацНет, Бобан Ранђеловић, председник ОО ДС Алексинац нам је изнео разлоге због којих је Демократска странка покренула ову тему у јавности:

"Евидентно је да у Алексинцу постоји огроман проблем са растућом стопом криминалитета. Довољно је да погледате дневне новине у последњих петнаестак дана и видећете да је о криминалу у Алексинцу писано готово сваки дан, од убиства, крађа, до заплене оружја и дроге. Ми у ДС-у не желимо да тај проблем гурамо под тепих, већ желимо да укажемо на неопходно, што хитније, ангажовање да се тај проблем што пре реши."

У оквиру свог говора, Драган Шутановац је присутне упознао са неким занимљивим подацима везаним за безбедоносна питања у Србији и са најзначајнијим моделима решавања криминала, које су успешно примењивале многе земље у свету:

"Обилазим Србију свакодневно, и ово са чиме се ви у Алексинцу сусрећете сам приметио у многим општинама у Србији. Оно што могу да вам кажем јесте да постоји решење и ефикасни модели који су дали резултате у многим земљама света. Такође, знам да је у мањим срединама понекад теже решавати та питања јер се људи међусобно познају, па је понекад лакше сменити министра полиције него неког шефа полицијске управе неке мале општине."

Трибина је била отворена за јавност, те су осим чланова ДС-а присуствовали и грађани које је привукла тема трибине, и који нису страначки опредељени тако да је сала одбора ДС-а била препуна.

 


# ДС Бобан Ранђеловић безбедност Драган Шутановац
@demokrate @SutanovacDragan @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима