Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Šutanovac na tribini DS-a

rss

04.02.2014. D. Ostojić, foto:Radio Aleksinac

U okviru akcije Nedelja bezbednosti, aleksinački DS je organizovao tribinu posvećenu problemu bezbednosti u Aleksincu. Gost tribine je bio Dragan Šutanovac, poslanik DS-a i nekadašnji ministar odbrane.

Šutanovac na tribini DS-a

U izjavi za AleksinacNet, Boban Ranđelović, predsednik OO DS Aleksinac nam je izneo razloge zbog kojih je Demokratska stranka pokrenula ovu temu u javnosti:

"Evidentno je da u Aleksincu postoji ogroman problem sa rastućom stopom kriminaliteta. Dovoljno je da pogledate dnevne novine u poslednjih petnaestak dana i videćete da je o kriminalu u Aleksincu pisano gotovo svaki dan, od ubistva, krađa, do zaplene oružja i droge. Mi u DS-u ne želimo da taj problem guramo pod tepih, već želimo da ukažemo na neophodno, što hitnije, angažovanje da se taj problem što pre reši."

U okviru svog govora, Dragan Šutanovac je prisutne upoznao sa nekim zanimljivim podacima vezanim za bezbedonosna pitanja u Srbiji i sa najznačajnijim modelima rešavanja kriminala, koje su uspešno primenjivale mnoge zemlje u svetu:

"Obilazim Srbiju svakodnevno, i ovo sa čime se vi u Aleksincu susrećete sam primetio u mnogim opštinama u Srbiji. Ono što mogu da vam kažem jeste da postoji rešenje i efikasni modeli koji su dali rezultate u mnogim zemljama sveta. Takođe, znam da je u manjim sredinama ponekad teže rešavati ta pitanja jer se ljudi međusobno poznaju, pa je ponekad lakše smeniti ministra policije nego nekog šefa policijske uprave neke male opštine."

Tribina je bila otvorena za javnost, te su osim članova DS-a prisustvovali i građani koje je privukla tema tribine, i koji nisu stranački opredeljeni tako da je sala odbora DS-a bila prepuna.

 

Komentara: 1


# DS Boban Ranđelović bezbednost Dragan Šutanovac
@demokrate @SutanovacDragan @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    svaka cas zutajci 05.02.2014.
    zutajci vi ste se izgleda uzeli u pamet
    red je bio da neko objavi da kriminalci opustosise aleksinac


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima