Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

СО Алексинац - без смене Видановића и Живковића

rss

15.06.2011. Извор: Алексиначке новости, СО Алексинац

Двадесет и девета седница СО Алексинац, одржана у понедељак 13. јуна, прошла је без већих тензија, које су биле присутне на раније одржаним. Дневни ред је утврђен изузетно брзо, важне тачке за функционисање општине су усвојене, али није било већине за смену општинских већника Светислава Видановића и Драгана Живковића.

СО Алексинац - без смене Видановића и Живковића

На последњем, 29. скупштинском заседању пред алексиначким одборницима нашло се 20 тачака дневног реда од којих су све усвојене, осим разрешења и избора два члана Општинског већа, Светислава Видановића и Драгана Живковића, јер није било потребне већине за њихову смену.

Као најважније тачке 29. Седнице СО Алексинац, усвојене су одлука о завршном рачуну општинског буџета за прошлу годину са извештајем овлашћеног ревизора, као и предлог ребаланса овогодишњег буџета.

У вези са ребалансом буџета, усвојене су и измене и допуне програма пословања Дирекције за урбанизам и изградњу општине, али и извештаји о раду у протеклој години општинских јавних предузећа и установа, као и општинске управе.

Одборници алексиначке Скупштине, на својој последњој седници, разматрали су и усвојили предлог одлуке о критеријумима и мерилима за утврђивање накнаде за уређивање грађевинског земљишта, као и један од најзначајнијих докумената – Просторни план општине. У складу са овом тачком дневног реда, усвојен је и предлог одлуке о изради плана детаљне регулације насеља Липовац.

Осим поменутих тачака дневног реда, на 29.скупштинском заседању, усвојен је и предлог одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине, као и предлог одлуке о приступању изради оперативног плана за одбрану од поплава другог реда.

Пропао је покушај владајуће већине да смени двојицу општинских већника, Светислава Видановића (СПС) и Драгана Живковића (СРС), и на њихова места постави друге представнике странака на власти, Драгана Јовановића (СРС) и Данијелу Димитријевић - Петковић (СПС).

Од потребне већине за смену (28 одборника) Видановића и Живковића, гласало је 26 односно 22 одборника, те они остају одборници до даљег. Ово је већ други неуспели покушај СРС да смени Живковића, а смена Видановића је требало да уследи у склопу промена у алексиначком СПС-у.



# Ана Јовановић СО Алексинац
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима