Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Саопштење за јавност Општинског одбора ДСС Алексинац: Доведите и Блера

rss

23.03.2015. Општински одбор ДСС Алексионац

У уторак 24.марта у Алексинцу биће обележено 16 година од почетка НАТО агресије на Србију. Најављено је да ће догађају присуствовати председник Републике Србије Томислав Николић.

Саопштење за јавност Општинског одбора ДСС Алексинац: Доведите и Блера

Општински одбор Демократске странке Србије у Алексинцу тражи од локалне власти да упути званичан позив на ову манифестацију председнику Владе Србије Александру Вучићу и његовом великом пријатељу Тонију Блеру. То би била одлична прилика да сва тројица, преседник, премијер и њихов  пријатељ Блер објасне грађанима Алексинца и Србије шта су то све учинили и чине за наше добро.

Могао би Тони Блер да одржи семинар (који ће радо платити порески обвезници из буџета) о позитивним ефектима „Милосрдног анђела“ на грађане Алексинца и Србије. Можда се осврне на драстично увећан број малигних обољења у последњих петнаестак година или на економски бум који доживљавамо, само тога нисмо свесни.
Претпостављамо да би премијеру Вучићу било непријатно колико нам добро иде, а да би председник Николић одмах потом  објавио нови научни рад.

Ако су председник и премијер заборавили шта се дешавало у пролеће 1999.године, грађани Алексинца сигурно нису. Они који се све јасније одричу Косова, који сваког дана утврђују своју историјску улогу ЕУ вазала могли су да изаберу неки други дан да посете Алексинац. Овом граду ране од пре 16 година још нису зарасле, нити ће икад. Не треба сипати со на те ране.

Они који ратне злочинце и убице српске деце зову пријатељима и позивају их да са њима ћаскају уз кафу нису овде добродошли. Ако су ипак убеђени да чине добро за ову земљу и њене грађане, нека Дачић позове своје НАТО пријатеље, а Вучић нек доведе Блера. По оној старој да се злочинац увек враћа на место злочина. Ми, грађани Алексинца, ћемо се  „захвалити“ како доликује.

Нама који нисмо заборавили остаје 5.април да у миру обележимо 16 година од погибије наших суграђана. Медијску представу коју власт припрема за 24.март са све тобоже забринутим председником не желимо да гледамо. Можда се покаже да нисмо у праву, можда нас председник Николић изненади  извињењем.

 


# ДСС НАТО саопштење бомбардовање Томислав Николић Тони Блер
@dsscentar @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима