Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Саопштење ОО СДС Алексинац: Штетна аграрна политика

rss

02.02.2016. ОО СДС Алексинац

Новом уредбом Владе Србије о смањењу субвенција по хектару са 12.000 дин, на 4.000 дин је директни удар на развој пољопривреде, што ће допринети смањењу обима производње у том сектору.

Саопштење ОО СДС Алексинац: Штетна аграрна политика

Овакав однос власти према пољопривреди је изузетно штетан и не домаћински. ОО СДС у Алексинцу се оштро противи смањењу субвенција у пољопривреди.

Грађани наше општине претежно живе од пољопривреде, а смањењем субвенција ће убрзо доћи до пада животног стандарда наших домаћина.

Морамо да напоменемо да су у време председничког мандата лидера СДС Бориса Тадића, субвенције по хектару износиле 14.000 дин, да је развој пољопривреде са подстицајима био много већи, што грађани наше општине данас примећују.

Пољопривреда као једна од привредних грана мора да буде сагледана на један транспарентан начин што може да доведе до увећање сточног фонда, приноса по хектару, нових радних места, отварањем малих погона у производњи хране. Уредбом Владе Републике Србије о смањењу субвенција је пример у ком правцу иде пољопривреда у Србији.


# Борис Тадић СДС саопштење субвенције
@socdemstranka @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима