Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Saopštenje OO SDS Aleksinac: Štetna agrarna politika

rss

02.02.2016. OO SDS Aleksinac

Novom uredbom Vlade Srbije o smanjenju subvencija po hektaru sa 12.000 din, na 4.000 din je direktni udar na razvoj poljoprivrede, što će doprineti smanjenju obima proizvodnje u tom sektoru.

Saopštenje OO SDS Aleksinac: Štetna agrarna politika

Ovakav odnos vlasti prema poljoprivredi je izuzetno štetan i ne domaćinski. OO SDS u Aleksincu se oštro protivi smanjenju subvencija u poljoprivredi.

Građani naše opštine pretežno žive od poljoprivrede, a smanjenjem subvencija će ubrzo doći do pada životnog standarda naših domaćina.

Moramo da napomenemo da su u vreme predsedničkog mandata lidera SDS Borisa Tadića, subvencije po hektaru iznosile 14.000 din, da je razvoj poljoprivrede sa podsticajima bio mnogo veći, što građani naše opštine danas primećuju.

Poljoprivreda kao jedna od privrednih grana mora da bude sagledana na jedan transparentan način što može da dovede do uvećanje stočnog fonda, prinosa po hektaru, novih radnih mesta, otvaranjem malih pogona u proizvodnji hrane. Uredbom Vlade Republike Srbije o smanjenju subvencija je primer u kom pravcu ide poljoprivreda u Srbiji.

Komentara: 5


# Boris Tadić SDS saopštenje subvencije
@socdemstranka @


 

▲ ▼ [+][-]


 • (+2) (-5)

  Smesna stranka 02.02.2016.
  Žućo prevaro, ne puštaj dezinformacije. Da ti je stranka jaka imao bi nekog u njoj, a ne samo nalepnice.

 • (+0) (-4)

  milena 02.02.2016.
  ko hoce da radi ne gleda subvencije ,nego rad.a mi ocemo pare i radimo ko kako hoce. i kad je drzava davala malo ko je uradeo kako treba.

 • (+5) (-5)

  DDD 03.02.2016.
  Sta se vi jadni javljate...vas predsednik odbora prvo da vrati sta je ukrao pa posle solite nekom pamet. Zuti otpadnici. Pa vi njivu od livade ne razlikujete. A ikad je subvencija bila 14.000 din Boris nije bio vas predsednik,jer takve tad u DS-u nisu primali.

 • (+4) (-0)

  ZA DDD 03.02.2016.
  Kako te nije sramota da pišeš gluposti,kad su bili žuti dobijali smo bon za gorivo ,pa smo u vreme setve mogli da prodjemo jeftinije a sad gospodine sa ovom cenom i sa subvencijom koja kasni vraćamo se u 90 - te,sledeće je gorivo na flaše.

 • (+8) (-1)

  nikola 04.02.2016.
  Prava istina! Subvencije su 2011 za vreme Borisa Tadića bile 14.000 dinara, a evro je bio 110. A Vučić je dao subvencije od 4.000 din a evro 120. To je dokaz da ova vlast ne brine o našim poljoprivrednicima, nikada i nije brinula, što se vidi po ceni svinja, pšenice, kukuruza, soje, izdavanju zemlje Arapima, itd itd. Cilj je jasan, osvetiti se poljoprivrednicima zbog blokada puteva. E zato ćemo mi poljoprivrednici dati Vučiću 0 glasova. Sram ga bre bilo!!!!


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima