Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Расправа око пара за спорт на седници Општинског већа

rss

21.04.2010. aleksinacnews.com

Двадесет друго заседање Општинског већа, одржано данас (20.04.2010.), обележено је једночасовном расправом о Правилнику везаном за критеријуме око расподеле средстава намењене спортским организацијама из буџета Општине.

Расправа око пара за спорт на седници Општинског већа
Предложени Правилник оштро је критиковао већник Светислав Видановић(СПС), и позвао чланове Општинског већа да га не усвоје.

- Не знам коме је пало на памет да направи овакву категоризацију спортова и овакав план расподеле средстава. По овом плану, Спортски савез Алексинца би требало да добије свега 90.000 динара годишње, иако су његови расходи пуно већи. Само Спортска амбуланта кошта 160.000 динара. У свим општинама и градовима спортски савези предлажу план расподеле средстава, јер раде у складу са републичким препорукама и категоризацијом спортова. Овај предлог нама благе везе са препорукама и очигледно га је правио неко ко заиста не познаје стање и реалност у алексиначком спорту – рекао је Видановић.

Ипак, предлог Светислава Видановића, је ипак одбијен, а већници су предложени Предлог чији је аутор ОТИС, усвојили већином гласова. Иначе, општина Алексинац ће у 2010. години издвојити око 10 милиона динара из буџета, као дотацију спортским организацијама. Колико ће новим Правилником бити задовољни алексиначки спортисти, остаје да се види из њихових реакција.

Двадесетак осталих тачака дневног реда 22. седнице Општинског већа усвојене су једногласно.

http://www.aleksinacnews.com/politika/258-rasprava-oko-para-za-sport-na-sednici-optinskog-vea

Коментара: 2


# општина спорт Светислав Видановић спортски савез
@ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Zoran 21.04.2010.
    Динкићеви отимачи глуме Црвенкапу, да накупе у касу, а онда се плаћа кафана, весеље, игра и забава, а везе нема са спортом. Треба раздојити игру, утакмицу, рикање и скакање од меривог резулатата појединца. Тада ће се спорт развијати, а коме се шенлучи, нека плаћа сам.

  • (+0) (-0)

    djole 30.04.2010.
    DA LI STE GLEDALI ZADNJU SKUPSTINU NASE OPSTINE U CTEVRTAK 29.04.2010.god. AKO OVI LJUDI RUKOVODE OPSTINOM ONDA BOLJE DA SE SELIMO ODAVDE !!!!!!!!!!


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима