Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Покрет социјалиста одлучно против новог руководства у Црвеном крсту

rss

10.08.2014.

ОО Покрета Социјалиста не може подржати НЕЛЕГАЛНИ ИЗБОР новог руководства Црвеног крста у Алексинцу на челу са ново-старим секретаром из следећих разлога:

Покрет социјалиста одлучно против новог руководства у Црвеном крсту

1. Скупштина Црвеног крста по Статуту има могућности да формира само Надзорни одбор, а Комисију за организацију и развој формира искључиво Управни Одбор (чл.39 Статута) чиме је извршена ТЕЖА ПОВРЕДА СТАТУТА, јер су све комисије формиране од стране Скупштине Црвеног крста.

2. Нелегалну Комисију за организацију и развој чине секретар Топлица Ђорђевић и два члана Управног Одбора Драган М. Јовановић и Анита Соколов, који не могу сами себе да предлажу унутар система Црвеног крста. Такође, секретар сам себе делегира и сам себе предлаже за Скупштину Црвеног крста Србије у Београду. Овим је Комисија за организацију и развој у СУКОБУ ИНТЕРЕСА.

3. Нелегална Комисија за организацију и развој дала је предлог кандидата за будућу Скупштину за мандатни период од 2014-2018 год. од 7 чланова из реда истакнутих активиста чиме је извршена ПОВРЕДА СТАТУТА и ПРЕПОРУКА ЦРВЕНОГ КРСТА СРБИЈЕ, јер Скупштину могу да чине само представници основних организација, актива, подружница и повереништва.

4. Противзаконит рад секретара на организацији избора. Исти је месец дана пре  заседања нелегалне Комисије за организацију и развој прикупљао сагласност за секретара, председника и потпредседника по личној жељи, да би ретроактивно месец дана касније формирао основне организације, активе, повереништва и подружнице. То је случај за ПРАВОСУЂЕ и за ЦРВЕНИ КРСТ СРБИЈЕ.

5. Драган М. Јовановић је остао на функцији потпредседника УО и након ПОСТАВЉЕЊА за НАЧЕЛНИКА за општу управу и друштвене делатности у општини Алексинац чиме је ИЗВРШЕНА ТЕЖА ПОВРЕДА СТАТУТА, јер политички функционер не може бити биран у органе управљања Црвеног крста(чл. 42) Статута Црвеног крста.

6. Немарност у раду секретара Црвеног крста који је у време ванредне ситуације, изазване великим поплавама и повећаног обима посла на пријему хуманитарне помоћи, узео годишњи одмор, чиме је ПОВРЕДИО НАЧЕЛА, ПОКРЕТА И МИСИЈЕ ЦРВЕНОГ КРСТА.

7. Немарност у досадашњем раду секретара огледа се и у отуђењу имовиме. Народну кухињу, која није уписана на пописне листе Црвеног крста, исти даје без реверса и новчане накнаде приватним лицима. Отуђење имовине без одлуке УО и реверсних листа је СЛУЧАЈ ЗА ПОЛИЦИЈУ И ПРАВОСУЂЕ.

8. Његова немарност огледа се и у давању нове машине за прање возила "ГИБЛИ" коју је отуђио из Црвеног крста и није ни повео поступак за повраћај исте и поред одлуке УО да се она врати Црвеном крсту. То је НЕПОШТОВАЊЕ ОДЛУКА УО ОД СТРАНЕ СЕКРЕТАРА..

9. Лоше пословање и губитак за време осмогодишњег руковођења овог секретара је још један разлог што ОО ПС не може подржати његов избор. Руководилац који је годинама водио лошу пословну и економску политику Црвеног крста у Алексинцу, а која се манифестује тиме што радници годинама примају минималац и да се велики губици покривају продајом акција на берзи, а да оне одлазе на плате НЕМАЈУ ОПРАВДАЊА.

Зато сматрамо да су ови избори извршени нелегално, незаконито и мимо Статута и препорука Црвеног крста Србије. Залагаћемо се да се исти прогласе НЕЛЕГАЛНИМ и да се одрже нови.

ДО ПОБЕДЕ!


# Покрет Социјалиста Драган Јовановић Лера избори Црвени крст Топлица Ђорђевић Анита Соколов управни одбор надзорни одбор
@poksocijalista @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима