Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Топлица Ђорђевић демантује наводе Алексинац Нет-а

rss

05.09.2015.

Секретар Црвеног крста у Алексинцу, Топлица Ђорђевић демантовао је писање нашег портала у вези са злоупотребама.

Топлица Ђорђевић демантује наводе Алексинац Нет-а

"Покушавате од мене да направите лопова, али моје поштење и чист образ сам годинама градио, још од Трстеника где сам почео да радим па до данас. И поред тога хоћу да демантујем неке информације које сте објавили, или боље рећи да их појасним вашим читаоцима. Знам да о Црвеном крсту мисле многи да тамо раде све сами лопови, јер је неколико радника до сад било у затвору, али ја желим да одбраним институцију Црвеног крста, а не себе. Зато вам и предочавам све податке." - овим речима започињемо разговор у седишту алексиначког Црвеног крста, са секретаром ове организације Топлицом Ђорђевићем.

"Кренимо редом. Прво, навели сте да сам добио 14.000 динара за одлазак на скупштину црвеног крста, а тачан износ моје дневнице је 2300 динара. Остатак трошкова не сноси алексиначки Црвени крст, већ централа у Београду. Она је на име путних трошкова исплатила 8600 динара и платила трошкове путарине. Дакле ја нисам оштетио алексиначки Црвени крст, већ сам примио 2300 динара дневницу, онолико колико ми по закону следује. Друго. што се тиче неподељене робе, ствар је следећа, робу смо сакупљали од маја месеца и у фебруару следеће године смо имали крађу у једном од Пикових магацина. Формирали смо комисије које закон налаже и комплетну штету од 535 динара, на колико је комисија проценила штету, сам ја платио као одговорно лице. Све то можете видети у папирима које Вам достављам" истиче г. Ђорђевић.Господин Топлица Ђорђевић нам је појаснио и тему везану за полицијску истрагу у Црвеном крсту.

"Истрага је по налогу тужилаштва започета, инспектори раде свој посао, ми у Црвеном крсту свој, па ако било шта не буде по закону ја ћу одговарати. Али могу да јавно посведочим да нити један динар нисам проневерио. Обављао сам најсложеније задатке у Црвеном крсту последњих десетак година и никада ништа није фалило. Већ сам на овакве ствари навикао, увек се тензија дигне пред изборе, а пошто ја нисам члан нити једне странке, то боде очи појединцима који би на моје место да поставе своје људе. Али и то ће проћи, чим се избори заврше." наводи секретар алексиначког Црвеног крста.
 


# избори Црвени крст Алексинац.Нет Топлица Ђорђевић деманти ко је ко
@aleksinacnet @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима