Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Отворено писмо јавности Мише Петровића, потпредседника ОО Нове Србије

rss

01.10.2014.

У редакцију је стигло Отворено писмо јавности Мише Петровића, потпредседника ОО Нове Србије Алексинац.
Писмо преносимо у изворном облику.

Отворено писмо јавности Мише Петровића, потпредседника ОО Нове Србије

Дана 25.09.2014. године одржана је седница ОО НС Алексинац у ужем саставу на мој лични зхтев, мада сам лично инсистирао да то буде у проширеном саставу, али председник ОО НС Алексинац Зоран Станојевић оглушио се о мом предлогу, јер се плашио реакције председника месних одбора. 

Ми потпредседници  ОО Нове Србије- Алекснац,нисмо задовољни са радом председника ОО Нове Србије – Алексинац  Зорана Станојевића јер је у више наврата прекршио статут Странке и ако је више пута упозораван да то не чини, што је исти одговарао још већом репресијом према члановима који су му скретали пажњу на очито кршење Статута. Револтирани оваквим понашањем ми потпредседници и већина председника месних одбора покренули смо писану иницијативу за сазивање ванредне Скупштине на којој би се гласало о поверењу председнику, али сазнавши за то он је позивао све председнике месних одбора и обећава им куле и градовеа некима је чак и претио само да не доће до тога, и због тога плаши се да сазове седницу ОО НС у проширеном саставу. По Статуту био је у обавези да сазове редовну годишњу Скупштину, на којој је трбао да поднесе извештај о досдашњем раду и да се усвоји план рада за наредну годину.  Самостално излази у медије као да је то његова приватна странка. без консултације са потпредседницима и члановима ОО Нове Србије – Алексинац, где истиче само себе. Формира кадровску комисију за пријем радника а да комисија ником не подноси извештај, тако да чланови ОО немају увид у то која се лица запошљавају.  Самостално заказује састанке ОО и самостално одлучује о дневном реду без консултације са потпредседницима, за њега потпредседници у ОО једноставно не постоје.

Посебно је потценио потпредседнике и чланове ОО код недавне посете Министра
и лидера Нове Србије г-дина Велимира Илића и Саше Милосављевића члана Извршног одбора, где је на пријему код председника Општине и директора ,,Атеник комерц” ишао сам без иједног потпредседника или неког члана ОО, а до данашњег дана није поднео извештај ОО у проширеном саставу о детаљима састанка са председником општине и генералним директором ,,Атеник комерц”, већ самостално позива људе и обећава им запошљење у своје лично име ипреко својих личних приватних веза, где, исто тако се понаша и код запослење жена у фирми ,,Грамер”, где на жалост има и оних који му верују.

Из свега горе изнешеног очито је да је председник ОО Нове Србије-Алексинац више нанео штету него корист ОО Нове Србије-Алексинац, па с тим у вези предложено је истом да поднесе оставку како би се избегле непријатности и углед ОО Нове Србије-Алексинац, међутим председник ОО НС Алексинац на поменутом састанку позвао је као госта Сашу Милосављевића који је изнео да за њега статут не важи и да се ја бадава везујем за статут и да свако ко се веже за статут том место није у одбору НС.

Револтирани оваквим понашањем Зорана Станојевића и Саше Милосављевића ја и још двојица члана ОО НС Алексинац поднели смо оставке на нашим функцијама, а пре нас је то исто урадило још два члана и један је нажалост преминуо па се самим тим поставља и питање легитимитета одбора, с обзиром да је одбор напустило више од једне трећине, а статутом је дозвољено до једне трећине.

 

Коментара: 2


# НС Нова Србија Зоран Станојевић Мирољуб Петровић
@SrbijaNova @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+6) (-0)

    baki 01.10.2014.
    Bio sam u ovoj stranci u njenim zlatnim vremenima kad je na predsednickim izborima osvojeno 10 % glasova u upstini,posle toga se desilo isto sto se sa desava sad,ovaj sadasnji predsednik je tada bio neprimetan u stranci-niko i nista ali ocigledno da je naucio zanat od bivseg predsednika koji kada je trebalo da bude smenjen pozvao u pomoc nekog poslanika NS iz Nisa koji isto nije priznao statut stranke i naravno stranka se posle toga raspala i postala minorna, isto kao i sada,ostali su samo uvlakace i dupelisci...

  • (+5) (-0)

    noki 04.10.2014.
    Bravo Miso,dok svi ostali članovi ćute i uvlače se ti si jedini progledao,nisi trebao samo da dajes ostavku već neka je glasaju kad tako dobro barataju Statutom.kao sto sam ja bio prodat tako si sada i ti,ali nazalost predsednik to nesme sam da radi već zove pomoćnike sa strane da mu oni pricaju sta da radi.ali nebri ja sam im dao rok do nove godine ali izgleda to će biti pre roka.KRAJ. Zorane seti se samo gde smo pravili odbor i čija nas gospodja dvorila?


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима