Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Одржане 26. и 27. седница СО

rss

09.04.2011.

Након вести из више извора, а писале су о томе многе регионалне и републичке медијске куће, изашло је и саопштење на званичном сајту општине.

Приче из различитих извора имају различит садржај, али су политичке деобе и нетрпељивост у алексиначкм политичком животу одавно реалност. По свему судећи то ће још дуго трајати.

Одржане 26. и 27. седница СО
Одржана 26. седница СО Алексинац
Извор: Сајт општине Алексинац

На 26. седници СО Алексинац, одржаној у понедељак, 4. априла, на дневном реду нашле су се 33 тачке.

Одборници алексиначке Скупштине расправљали су о 6 тачака дневног реда, док ће о осталим тачкама дневног реда бити расправљано у наставку ове седнице, заказаном за понедељак, 11. април.

На свом 26. заседању, чланови СО Алексинац разматрали су и усвојили Извештаје о пословању јавних предузећа општине Алексинац за 2010. годину, међу којима су „Комуналне услуге“, „Водовод и канализација“, Јавно предузеће за путеве и стамбено комуналну делатност и ЈНИРТВП „Реч радника“.

На седници СО Алексинац, између осталог, разматрана је и усвојена Одлука Управног одбора о покрићу губитака ЈКП „Комуналне услуге“ .

На крају првог дела 26. седнице, чланови општинске Скупштине су разматрали и усвојили Предлог одлуке о усвајању Акционог плана за омладинско предузетништво.

Наставак редовне 26. седнице СО Алексинац заказан је за понедељак, 11. априла, у 10 часова.

* * *

Успешно одржана 27. седница СО Алексинац сазвана на захтев 21-ог одборника опозиције
Извор: Сајт општине Алексинац

Након што је група од двадесет и једног одборника опозиције поднела захтев председнику Скупштине општине Алексинац, Мирославу Стојковићу, за сазивање седнице СО, у среду 6. априла, одржана је 27. седница.

На дневном реду поменуте седнице нашле су се само две тачке: Предлог за разрешење председника Скупштине општине Алексинац, Мирослава Стојковића и Предлог за разрешење заменика председника Скупштине општине Алексинац, Новице Костића.

Пред сам почетак 27. заседања алексиначке Скупштине, 6 одборника опозиције је повукло свој потпис иницијативе да се расправља о разрешењу председника СО Алексинац и његовог заменика. Међутим, 9 нових одборника СО Алексинац је подржало поменуту иницијативу, тако да је уз 15 преосталих Скупштина имала захтев више од једне трећине одборника, колико је и потребно по Статуту општине Алексинац, и по законском основу заседала 27. пут по реду.

Тајним гласањем, у коме је, поред осталих одборника, учествовало само пар представника опозиције, за разрешење председника СО Алексинац, Мирослава Стојковића, изјаснио се само 1 одборник, док су се за разрешење заменика председника СО Алексинац, Новице Костића, изјаснила 2 одборника. Како закон предвиђа да је за разрешење председника СО Алексинац и његовог заменика потребна апсолутна већина, обе ове иницијативе нису прошле.

По Закону о локалној самоуправи одборници који су покренули иницијативу за разрешење председника СО Алексинац и његовог заменика, исту не могу покренути у наредних 6 месеци.


Коментара: 0


# Алексинац Реч радника сајт СО Алексинац Комуналне услуге
@ 

[ Додај коментар ]