Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Нестабилна политичка сцена у Алексинцу

rss

27.01.2013.

Учестало прелетање из једне у другу странку, као и распуштање ОО ДС Алексинац, обележило је почетак ове године.

СНС јесте најјача политичка опција, уз одређено незадовољство чланова одређеним дешавањима странака на власти.

Грађани немају пуно поверења у политичке странке и саме политичаре.

Нестабилна политичка сцена у Алексинцу

Грађани Алексинца су се надали да ће последњом владајућом гарнитуром, која пресликава односе у републичкој влади, доћи до стабилизације политичке сцене у Алексинцу, јачања сарадње са републичком влашћу, што све треба да резултира квалитетнијим животом у алексиначкој општини.

Међутим, како је турбулентна била 2012. година, тако је почела и 2013. година. Најпре је Зоран Милошевић Трша, иначе одборник у СО Алексинац, прешао из ДСС-а у СНС, а потом и већи део Месног одбора ДС-а у Врћеновици прешао у СНС.

Да ли овакво увећање чланства доноси бољитак у раду СНС-а у Алексинцу показаће време. За сада су многи у овој странци незадовољни прихватом "прелетача", понајвише они који се надају запослењу на политичкој основи. Јер, других радних места у алексиначкој општини и нема.

Анкете показују да највеће поверење бирача у нашој општини има Ненад Станковић, садашњи председник општине и вођа алексиначких напредњака. И готово је сигурно да ће на следећим изборима ова странка доминирати. Али, то неће бити, пре свега, заслуга квалитетног рада, већ лоше политичке понуде. Анкете, ипак показују да "неко други" или "нико" не ужива стварно поверење грађана.

Распуштање општинског одбора алексиначких демократа јесте очајнички покушај да се ова организација врати у политички живот. Да ли то повереник из Београда може да уради. Најпре би морао да схвати однос снага и шта је оно што грађани Алексинца желе. Стабилна ДС свакако може да допринесе, ако ништа друго, барем квалитетнијем избору.

Не треба заборавити ни оно што би "Групе Грађана" могле да допринесу. У нашој општини јача грађанска иницијатива. Уједињене грађанске иницијативе могле би да остваре значајан изборни резултат.

Надамо се стабилизацији политичке сцене. Алексинцу су потребне јаке и стабилне политичке партије, било да су у власти или опозицији. Власт мора да ради у интересу грађана, а опозиција да им скреће пажњу на грешке.

Анкета коју су спровеле Алексиначке новости на свом фејсбук профилу показује да се грађани не надају да ће живети боље, већ лошије у 2013. години. Руководиоци, с друге стране, обећавају да ће се ситуација променити, као што рече председник СО "Створићемо повољну климу и очекујемо да цифра од 57 одсто незапослених Алексинчана буде много мања и да све иде позитивно".

За почетак, очекујемо да политичари направе ред у својим странкама.


# председник општине СНС ДС ДСС Грујица Вељковић Ненад Станковић СО Алексинац
@sns_aleksinac @demokrate @dsscentar @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима