Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Неопходна хитна реакција надлежних у случају епидемије афричке свињске куге у Мозгову

rss

18.07.2021. Бета.рс

Странка слободе и правде (ССП) затражила је данас “хитну реакцију” надлежних због епидемије афричке свињске куге која је погодила насеље Мозгово у општини Алексинац, на коју је та странка указала “пре неколико месеци”.

Фото: Print screen

“Зато данас, у име свих сељака који трпе штету, захтевамо хитну реакцију надлежних органа у циљу утврђивања одговорности и кажњавања оних који су одговорни за то што је опстанак свињарства у овом крају угрожен, а домаћини ојађени, јер ова држава не чује и не види пољопривреднике који имају проблеме”, рекао је потпредседник ССП Дејан Булатовић.

Како се наводи у саопштењу, Булатовић је оценио да су министар пољопривреде Бранислав Недимовић и министар за бригу о селу Милан Кркобабић “потпуно подбацили” у том случају и додао да је очекивао “хитну реакцију министарства у циљу сузбијања заразне болести.

“Уместо тога, директорка Управе за ветерину министарства Емина Милакара пожурила је са лажним демантима, и на тај начин у име државе препустила свињаре овог краја саме себи”, изјавио је Булатовић.

Он је оценио да је “задњи час” да пољопривредом почне да се бави “неко ко разуме да је управо она жила куцавица у Србији” и додао да “здраво и јако село значи управо здраву и јаку Србију”.

Извор


# Мозгово Милан Кркобабић Дејан Булатовић Странка слободе и правде
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима