Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Neophodna hitna reakcija nadležnih u slučaju epidemije afričke svinjske kuge u Mozgovu

rss

18.07.2021. Beta.rs

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je danas “hitnu reakciju” nadležnih zbog epidemije afričke svinjske kuge koja je pogodila naselje Mozgovo u opštini Aleksinac, na koju je ta stranka ukazala “pre nekoliko meseci”.

Foto: Print screen

“Zato danas, u ime svih seljaka koji trpe štetu, zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa u cilju utvrđivanja odgovornosti i kažnjavanja onih koji su odgovorni za to što je opstanak svinjarstva u ovom kraju ugrožen, a domaćini ojađeni, jer ova država ne čuje i ne vidi poljoprivrednike koji imaju probleme”, rekao je potpredsednik SSP Dejan Bulatović.

Kako se navodi u saopštenju, Bulatović je ocenio da su ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministar za brigu o selu Milan Krkobabić “potpuno podbacili” u tom slučaju i dodao da je očekivao “hitnu reakciju ministarstva u cilju suzbijanja zarazne bolesti.

“Umesto toga, direktorka Uprave za veterinu ministarstva Emina Milakara požurila je sa lažnim demantima, i na taj način u ime države prepustila svinjare ovog kraja same sebi”, izjavio je Bulatović.

On je ocenio da je “zadnji čas” da poljoprivredom počne da se bavi “neko ko razume da je upravo ona žila kucavica u Srbiji” i dodao da “zdravo i jako selo znači upravo zdravu i jaku Srbiju”.

Izvor


# Mozgovo Milan Krkobabić Dejan Bulatović Stranka slobode i pravde
@


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima