Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Напредњаци доживели дебакл у Дражевцу

rss

22.03.2015. Д. Остојић

На изборима за савет месне заједнице у Дражевцу било је заиста занимљиво, али не за све учеснике у изборној трци.
На крају је и физички обрачун постао могућ, али је на сву срећу избегнут.

Напредњаци доживели дебакл у Дражевцу

Како је све почело?

Упрошћено гледано за све су криве дражевачке тополе. Због њих је месна заједница постала занимљиво место за многе политичке активисте али и сеоске ентузијасте. Незванично гледано, напредњаци су држали власт у месној заједници, а самим тим и шапу над начино како ће се новац од продатих топола трошити. Али и међу њима је дошло до раскола, па кренуше једни напредњаци против других. Уз помоћ иницијативног одбора МО СНС у Дражевцу, преко 200 мештана потписало захтев за смену актуелног руководства месне заједнице, и за расписвање нових избора за савет месне заједнице. Напредњаци су били убедљиви фаворити, јер су за кратко време имали подршку од скоро 250 мештана.

Међутим, на дан избора све је кренуло низбрдо. Међу 11 чланова савета месне заједнице, није се нашао ниједан од оних који су били најбучнији за смену. Није било ниједног од ових 250 са списка који су тражили нове изборе. Није изабран ниједан од активиста иницијативног одбора СНС-а у Дражевцу.

Подршку мештана је добио некадашњи одборник ДСС-а, а проглашење победника је изазвало узаврелу атмосферу, те је један од учеснила у изборној трци морао да напусти састанак. У извештају јасно пише" састанак напушта ради очувања своје безбедности".

Народна воља је постала воћка чудновата.

И кад имаш 250 потписаних људи, ниси сигуран да ће те они и гласати на дан избора.


# СНС Дражевац месна заједница
@sns_aleksinac @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима