Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Naprednjaci doživeli debakl u Draževcu

rss

22.03.2015. D. Ostojić

Na izborima za savet mesne zajednice u Draževcu bilo je zaista zanimljivo, ali ne za sve učesnike u izbornoj trci.
Na kraju je i fizički obračun postao moguć, ali je na svu sreću izbegnut.

Naprednjaci doživeli debakl u Draževcu

Kako je sve počelo?

Uprošćeno gledano za sve su krive draževačke topole. Zbog njih je mesna zajednica postala zanimljivo mesto za mnoge političke aktiviste ali i seoske entuzijaste. Nezvanično gledano, naprednjaci su držali vlast u mesnoj zajednici, a samim tim i šapu nad načino kako će se novac od prodatih topola trošiti. Ali i među njima je došlo do raskola, pa krenuše jedni naprednjaci protiv drugih. Uz pomoć inicijativnog odbora MO SNS u Draževcu, preko 200 meštana potpisalo zahtev za smenu aktuelnog rukovodstva mesne zajednice, i za raspisvanje novih izbora za savet mesne zajednice. Naprednjaci su bili ubedljivi favoriti, jer su za kratko vreme imali podršku od skoro 250 meštana.

Međutim, na dan izbora sve je krenulo nizbrdo. Među 11 članova saveta mesne zajednice, nije se našao nijedan od onih koji su bili najbučniji za smenu. Nije bilo nijednog od ovih 250 sa spiska koji su tražili nove izbore. Nije izabran nijedan od aktivista inicijativnog odbora SNS-a u Draževcu.

Podršku meštana je dobio nekadašnji odbornik DSS-a, a proglašenje pobednika je izazvalo uzavrelu atmosferu, te je jedan od učesnila u izbornoj trci morao da napusti sastanak. U izveštaju jasno piše" sastanak napušta radi očuvanja svoje bezbednosti".

Narodna volja je postala voćka čudnovata.

I kad imaš 250 potpisanih ljudi, nisi siguran da će te oni i glasati na dan izbora.


# SNS Draževac mesna zajednica
@sns_aleksinac @


 Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima