Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

На парламентарним изборима листа „Борко Стефановић – Србија за све нас“

rss

17.03.2016.

Левица Србије, Покрет за преокрет, Ново удружење пензионера Србије (НУПС) и СДУ наступиће на заједничкој листи “Борко Стефановић – Србија за све нас”, а прикупљање потписа за предају листе започеће сутра.

Фото: Левица Србије

“Постигли смо договор да будемо на заједничкој листи на републичком нивоу и очекујемо да та листа постигне одличан резултат”, рекао је Стефановић новинарима у Београду.

Како је истакао, назив листе на најбољи начин приказује основе политике и програмског приступа који жели да врати једнакост, додајући да Србија не треба да буде само Србија богатих, оних који су на власти, оних који контролишу 98 одсто капитала већ свих грађана.

“Сви грађани имаће у Левици Србије свој глас, своју снагу , своју реч, своју борбу и политику”, истакао је Стефановић.

Према његовим речима, то ће бити опција која у Србији представља нову политику, трећи политички пут и једну нову колону.

“Ако сам већ принуђем да причам о колонама, онда ће ово бити нови пут са новим људима И програмом у српској политици, у којој се сада мање-више све своди на рециклиране кадрове и исто таквих политике и покушаје који су се неславно завршили у прошлости, а нису дали адекватан резултат”, рекао је Стефановић.

Стефановић је истакао да ће сутра започети прикупљање потписа за предају листе изразивши уверење да ће то бити завршено у најкраћем року.
Лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић рекао је новинарима да је његов покрет у тој колони, истакавши да је Србији неопходан преокрет у свим областима – у правосуђу, да свакоме правда буде загарантована, затим здравству, да свако може да се лечи, као и у области безбедности грађана, просвете…

“Сматрам да је ова листа та за коју ће људи сутра моћи да кажу – да, ја имам за кога да гласам”, рекао је Веселиновић.

Председник НУПС Предраг Илић каже да то удружење жели да учини нешто квалитетно и ново у односу на постојећа пензионерска удружења и званичну партију.

Председник СДУ Милош Адамовић сматра да је, не рачунајучи партије деснице, ово једина програмска и идеолошка коалиција која између осталог има за циљ да се бори за права радника.

На локалним изборима у Алексинцу Покрет Левица Србије Борко Стефановић излази на листи “Савез за бољи Алексинац – проф Славољуб Благојевић - Блашко.”

Информативна служба Левице Србије Алексинац, преузето са LevicaSribije.rs


# избори Славољуб Благојевић Борислав Борко Стефановић Левица Србије НУПС СДУ
@BorkoStef @LevicaSrbije @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима