Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Јовановић не посустаје у борби за права радника ПИК-а

rss

25.12.2013. Д. Остојић

Славиша Јовановић не посустаје у борби за права алексиначких радника ПИК-а

Јовановић не посустаје у борби за права радника ПИК-а

Славиша Јовановић. одборник Покрета социјалиста наставља своју борбу за утврђивањем истине везане за права радника некадашњег ПИК-а.

Овога пута тема су биле околности везане за стечај и детаље који прате сам стечајни поступак. Славиша Јовановић је упутио званично писмо, питање надлежним институцијама и то: јавном правобраниоцу општине Алексинац, јавном правобраниоцу републике Србије, Републичком геодетском заводу као и инспекцији за привредни криминал. Јовановић истиче "како је могуће у поступку стечаја Х.К. ПИК продати 421 хектар" наводно "Пиковог земљишта укључујући површине у Бобовишту, Дражевцу, Острву итд? Ко је и како дозволио продају истог за 62,5 милиона динара 2010. године?".

Јовановић у свом скупштинском обраћању јавности наоводи још низ спорних детаља чије разрешење тражи од надлежних институција.

"Како је привредни суд тек сад одобрио упис власништва , чиме је омогућио трошење средстава из депозита суда , вероватно прво повериоцима, а потом свега 8% исплате потраживања радницима?".

По новом закону који ступа од Нове године радници ће имати предност у исплати 100 % својих дуговања од продаје фирми, а у тренутно урађеном поступку радницима остаје тек нешто више од 8%, па у наставку свог апел-а Јовановић каже:
"Не знам после толико година неисплаћиваја радника чему ођедном толика брига и журба. Треба затражити од стечајног судије списак целокупних исплата које се планирају у наредном периоду и то пре усвајања новог Закона о раду."

 

Коментара: 4


# привредни криминал
@ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  P.S 27.12.2013.
  Bravo Sale ,samo moramo svi da se udruzimo samo kada smo slozni i svi zajedno mozemo nesto postici zato svi bivsi radnici HK PIK-a na ulice.!

 • (+0) (-0)

  marija jovanovic 08.01.2014.
  bravo sale!!!!!!!!!!!!!!aleksinacki gigant propao i prodat za male pare!!!!!!!!!!!!!!!!

 • (+0) (-0)

  Milos 09.01.2014.
  Sale gospodine, bravo ti ga bate

 • (+1) (-)

  Trubadur 22.11.2019.
  Dokle je stiglo sa isplatama bivsim radnicima PIK Aleksinac? Prodaja PIK a je bila u oktobru ,da li ce novac biti isplacen I Kada? Gospodin Jovanovic mozda zna nesto o tome?


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима