Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Интервју са Небојшом Ћирићем

rss

24.02.2014. Д. Остојић

Интервју са Небојшом Ћирићем, донедавним председником ОО ЛДП Алексинац

Интервју са Небојшом Ћирићем

Поштовани г. Ћирић, реците нам како је дошло до Ваше смене са места челног човека алексиначког ЛДП-а?

"Није тачно да сам ја смењен. Тачно је да сам ја централи странке још одавно рекао да желим да напустим место менаџера одбора и да пронађу новог човека за ту функцију. Био сам замољен да ту одлуку одложим док не прођу избори, они 2012.године. Пристао сам на тај договор иако сам већ тада био јако незадовољан."


Чиме сте били незадовољни?

"Било ми је још тада јасно да је ЛДП странка која виртуелно функционисе. Њима су битни наступи на интернету, Фејсбуку и Твитеру, док им сарадња са одборима не значи много"


Како то мислите?

"Ево конкретног примера. Све досадашње кампање смо ми у Алексинцу сами финансирали. Ја сам морао да се задужујем како би плаћао трошкове кампање. И гориво за одлазак у кампању и оверу потписа и телефонске рачуне и свој компјутер сам донео и још много тога. Ја са својом професорском платом нисам могао више! Драго ми је да постоје људи попут г. Вељковића који су у стању да сами финансирају активности општинског одбора."


Откуда онда примедба Милана Вељковића да сте уништили одбор ЛДП-а у Алексинцу?

"То што је г. Вељковић рекао је нетачно а и јако некоректно с његове стране. Он добро зна да сам му дао ревидиран списак активних чланова. На последњем састанку (у кафани “Српска кафана” ) када је био присутан и г. Раица Милићевић саопштио сам да напуштам ЛДП и одлазим у СНС тако да сам био максимално коректан. Што се дугова за струју тиче они су делом настали од претходног корисника бројила , а делом су то нагомилане таксе. За моје време нисмо потрошили више од десет киловата!

Дугови за телефон су били у надлежности централе странке која се обавезала да плаћа рачуне свим одборима у Србији. Дакле скроз злонамерна прича да сам одбор оставио у катастрофалном стању.

Што се резултата ЛДП тиче они су у Алексинцу били на нивоу који је ЛДП имао и у Београду, где ниједан општински одбор није прешао ценсус. "


А да ли је тачно да сте у СНС прешли да бисте добили подршку за директора школе Вожд Карађорђе?

Директора школе бира школски одбор и то на предлог свих запослених, а не одбор СНС-а нити било које дроге странке.Јесте био један период после петог октобра у време постојања тзв “КРИЗНИХ ШТАБОВА“ у којима сам и ја, нажалост, имао удео, а због чега се данас не поносим. У то доба је и г. Вељковић постављен за ВД директора школе “Вожд карађорђе”.

Ја ћу се највероватније кандидовати, кад за то буде време за место директора поменуте школе и уколико ми колеге ,и већина запослених буду указали поверење, радо ћу прихватити ту, у овом тренутку, незахвалну функцију. Уколико пак буду сматрали да школа одлично функционише и до сада, ја ћу искрено честитати свакоме, па и досадашњем директору на избору"


Добро, реците онда зашто сте прешли у СНС?

Прешао сам у СНС јер видим да је то партија која има јако сличан програм који сам ја заступао док сам био у ЛДП-у. Имам свој став у животу и уверење које ми указује да тим Александра Вучића жели да уради добро за грађане Србије. Уосталом, сваком ко иоле прати политичка збивања у Србији везано за предстојеће избора, очевидно је кокетирање Чедомира Јовановића са СНС-ом. Што би људи који су заједно са мном прешли у странку Александра Вучића и ја били већи католици од папе!

С друге стране био сам незадовољан стањем у ЛДП-у. Око многих ствари ме централа никада није контактирала нити сам стекао утисак да им је важно чланство у унутрашњости Србије. Чак и сад када сам напустио ЛДП ја нисам добио никакав папир, документ о разрешењу са функције менаџера одбора. Њима је била важна вест у медијима да су одборници ДС-а прешли у ЛДП и толико. То су речи и људи из централе странке, који су ме убеђивали да не напуштам место менаџера ОО,иако сам дуго у локалној политици, и свега се нагледао и наслушао у таквом окружењу, трудио сам се да никад не идем испод црте коју сам себи одредио, а то значи лични углед, углед своје породице и поштовање својих суграђана, без обзира којој политичкој опцији припадају.


Колико је, заправо, одборника прешло у ЛДП?

Колико ја умем да рачунам,а и редовно пратећи ваш по мени врло озбиљан и праћен сајт, прешла су 4 одборника. И то: учитељица из моје школе, официјелни фотограф исте школе, одборник који је десет дана пред изборе прешао са листе ЛДП на листу Демократске странке и г. Вељковић. Ако неко зна још којег, нека то и прокоментарише, ја ћу се извинити!

 

Коментара: 2


# СНС ДС ЛДП Небојша Ћирић школе школски одбор Српска кафана Александра Вучић
@sns_aleksinac @demokrate @ldp @ 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Nebojša 24.02.2014.
    ;olim, vas ,Aleksinčani komentarišite!~ Bitno mi je Vaše mišljenje..Hvala! Nebojša Ćirić

  • (+0) (-0)

    Nebojšs ćirić 24.02.2014.
    komentarišite Alkekdsnčani! Pozitivno,negativno, ,sve jedno! Nemoj da drugi o našem mestu imajum bolje miljenje od nas!


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима