Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Дејан Николић, потпредседник ДС-а одржао трибину у алексиначком ДС-у

rss

06.03.2014. Д. Остојић

Трибина под насловом "Како до посла за младе" одржана је у просторијама Демократске странке у Алексинцу. Гост трибине је био народни посланик Дејан Николић.

Дејан Николић, потпредседник ДС-а одржао трибину у алексиначком ДС-у

Пред више од 50 посетилаца трибине, Дејан Николић је изнео концепт развоја Србије, управо кроз обезбеђивање посла за младе. У свом излагању је изнео низ конкретних података из којих је евидентно да су млади најугроженија структура српског становништва:

"Данас у Србији имате низ парадокса, образовни систем образује кадорве како би чекали на посао. Имате на десетине смерова у средњим школама, а да за те поословне профиле не постоје радна места у Србији. Образовни систем је пројектован за потребе земље од пре 25 година, и до данас није мењан,  тако да је данас управо та старосна група младих људи до 30 година најугроженија. Иако има образовање, нема могућност да добије посао. Јако мало, или чак уопште се не ради на томе да потребе образовног система иду у корак са потребама за одговарајућом радном снагом, тако да данас имате случај да лекари у Србији на посао чекају више од шест година, а ти исти доктори имају проходност за рад, како у Словенији тако и у Немачкој и Канади."

У наставку излагања Николић је истакао да је основни проблем младих и Србији данас, недостатак посла, и да Демократска странка има јасан план и програм како се тај проблем решава:

"Пољопривреда, прехрамбена индустрија, енергетика, ИТ индустрија и развој инфраструктуре су области у којима Србија има највеће шансе за успех. Наш план развоја подразумева улагање у самозапошљавање и развој породичних фирми (до 10 запослених) у стратешки важним областима за земљу.

Потребно је и да се у првих 5 година ти послодавци ослободе свих намета, осим оних за обавезно здравствено и пензијско осигурање. Јачање индустрија у којима већ данас имамо стручну радну снагу и добар привредни резултат а то су прехрамбене индустрије, пољопривреде и ИТ сектора. Све расположиве капацитете треба да усмеримо у развој индустрија које су извозно конкурентне, а користе пре свега домаће сировине и енергију." истиче Дејан Николић потпредседник Демократске странке.

Коментара: 4


# ДС Дејан Николић
@demokrate @ 

▲ ▼ [+][-]


 • (+0) (-0)

  Babavanga 06.03.2014.
  23+1( covek iza aparata) = 24 gde su ostalih 26??
  Rekoste 50???

 • (+0) (-0)

  nesalomivi 07.03.2014.
  svaka cast

 • (+0) (-0)

  ti si pobednik 07.03.2014.
  kako li te neje mrzelo da brojis

 • (+0) (-0)

  Misko 07.03.2014.
  gde su ostali videces 16marta u 9 uvece


[ Додај коментар ]


Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима