Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Да ли се Србија прерано одрекла политике Слободана Милошевића?

rss

13.02.2017. ОО ПС Алексинац

Дана 12.2.2002. пред Међународним судом у Хагу, почело је суђење бившем, демократски изабраном председнику Србије и Савезне Републике Југославије, првом и једином шефу једне суверене државе у Свету, коме се судило у иностранству.

Да ли се Србија прерано одрекла политике Слободана Милошевића?

У мају 1999. оптужен је за злочин против човечности, кршење закона и правила рата, као и геноцид током ратова у Хрватској 1992, Босни 1992-1995 и Косову 1999. Унапред се подразумевало да је Милошевић крив и о томе није смело бити никакве дискусије.

Нормално је када се некоме суди за злочин да се прво прикупе докази, па уколико их има довољно, подиже се оптужница, а у Милошевићевом случају се десило управо супротно : оптужен је из политичких разлога, а после је почео "лов" на прикупљању доказа.

Ослобађајућом пресудом, у политички монтираном процесу у Хашком трибуналу, показује се да је Слободан Милошевић био у праву, када је говорио да светским моћницима није стало да њега, већ до Србије и српског народа. За рад такозваног новог светског поретка Милошевића су убили, а Србији и српском народу нанели ненадокнадиву штету.

Поступак против Слободана Милошевића је требао да покаже свим председницима суверених држава у Свету, да ће у случају  не поштовања одлука светских моћника проћи исто као он и српски народ.

Мало је времена прошло од свих ових догађања, али ће будућност показати да је Слободан Милошевић и српски народ био у праву. То већ и показује све већа криза у најразвијенијим земљама западне алијансе, које се захваљујући, пре свега лошим односима према сувереним државама, налазе пред распадом и колапсом система кога су сами стварали.


# Покрет Социјалиста Слободан Милошевић саопштење
@poksocijalista @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима