Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Агресија НАТО на СРЈ

rss

22.03.2015. Председник ОО ПС Алексинац

На референдуму 1998. год. на питање да ли страном фактору треба дозволити да се "меша"у разрешење косовског чвора преко 90% грађана је било против.

Агресија НАТО на СРЈ

Ни воља народа исказана на овом референдуму није била довољна да би се спречило бомбардовање наше земље. Док није дошло до оружане побуне гериле на Косову примене силе није било. Није било ни избеглица, ко је једну трагедију проузроковао и подстицао, отворио је врата пакла.

На нашу земљу опхрвану сукобима и невиђеним санкцијама (економским ратом) ударило је 19 земаља НАТО-ПАКТА 24. 3. 1999. год. Нападачи нису имали право по важећем међународном праву, да оружано нападну једну суверену државу чланицу УН.

Одмазда НАТО на челу са Америком нанела ја Србији непроцењиву штету(преко 130 милијарди долара), људске жртве, материјално разарање и еколошки геноцид који може одлучити судбину целог народа. Ова одмазда је била акт самовоље силника, погажени су важећи међународни принципи, а Свет се нашао пред историјским изазовом. Лидери Кине и Русије су јасно рекли: у Свету више ништа неће бити као што је било пре напада на Србију.

Диктат силе и агресију НАТО на СРЈ која је трајала 78 дана нико није помињао као и да је није било. То је значило да је она "сама себе" напала, починила злочин "сама према себи", да је "сама на себе" бацила 22. 000 тона бомби чак и касетних(забрањених) и убила више од 3. 500 својих грађана и деце(81), порушила мостове и фабрике и тако "свесно" решила да уништи своје потомство, да је"сама" са Косова протерала 330. 000 неалбанаца.

Тако су Американци терористичку организацију на Косову прогласили за ослободилачку, а њихове вође у војне и политичке лидере. Наш проф. др. Костадин
Пушара тврди да су одмазда и стављање шапе на Косову директно подстакла богата налазишта угља(залихе лигнита су за период од 50 година) и нафте(ту се налази крак "либијске нафте"). Ако је војна интервенција НАТО на челу са Америком била изавана прогоном Албанаца са К и М, да је побуда била само хуманистичка, зашто су рушени мостови, уништавани највиталнији објекти, срушен торањ на Авали и бомбардовани цивилни циљеви?Жртве агресије била су тек рођена деца, породилиште у КБЦ"Драгиша Мишовић", мала Милица у Батајници, најбоља ученица на варваринском мосту, путници воза у Грделичкој клисури, невине цивилне жртве у Алексинцу и другим градовима.

Косово Србе опредељује национално, државотворно и духовно!Косово није само постојање територије, већ одбрана духа и корена, јер Косово поље за Србе је свето, а црква Грачаница се носи у срцу.

 ДО ПОБЕДЕ!

 


# Славиша Јовановић Саша Покрет Социјалиста НАТО бомбардовање породилиште СРЈ
@poksocijalista @


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима