Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

A Слобу заборавили...

rss

26.08.2014. Покрет Социјалиста

Некадашњи пионири СПС-а у лику Ивице Дачића, Бранка Ружића, Славице Ђукић-Дејановић, Жарка Обрадовића и Дијане Вукомановић, односно садашње највише руководство ове партије, се, ето данас, чак и не сећа 20.8. датума рођења оснивача и првог председника СПС-а.

A Слобу заборавили...

То што се не сећају намерно или не намерно можда и није најбитније, али се поставља озбиљно питање шта су они све и кога у међувремену морали да забораве, да би пошто-пото учествовали у власти са разним странкама различитих политичких програма. 

Они су заборављајући осниваче СПС-а заборавили и Програм СПС-а чији је аутор био покојни Михајло Марковић. Њихов основни мотив бити на власти по сваку цену у основи значи удаљавање од свих чланова партије који су прихватили Програм СПС-а и због тога су и били његови чланови. Подсећамо да се радило о чланству које је у једном тренутку бројало око милион чланова. 

Заборављајући, они су се одрекли чланова који су активно учествовали у политичком животу СПС-а у периоду од 1990-2000 год. 

Они који заборављају своју прошлост, тешко могу да пронађу себе у садашњости, а и будућност им може бити крајње неизвесна и проблематична. 

О временима када је Слободан Милошевић био председник СПС-а, Србије и СРЈ коначни суд даће време, али остаје питање да ли заборављањем, садашњи врх СПС-а може да обезбеди свој опстанак на политичкој сцени Србије. 

За разлику од оних који заборављају за рад ситних политичких интереса и власти по сваку цену, Покрет Социјалиста поштује и уважава све оно што је Слободан Милошевић као председник државе учинио на очувању независности територијалног интегритета и суверенитета Србије и српског народа. 

ДО ПОБЕДЕ!

ИО ПС АЛЕКСИНАЦ 


# Покрет Социјалиста Слободан Милошевић
@poksocijalista @


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима