Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Планирани јесењи радови у општини

rss

09.10.2011. Општина Алексинац

За предстојећу јесен градски челници су планирали санације на оштећеним објектима и путевима, а у току су и већ започете активности уређења путне мреже и граду.

Планирани јесењи радови у општини

Приоритет противградне станице и пољски путеви

На овонедељној седници општинског Штаба за ванредне ситуације разматрани су извештаји о стању противградних станица и пољских путева, односно усвојени закључци о расподели средстава намењених за санацију штете коју је олујно невреме нанело општини Алексинац 24. јуна.

Закључено је да би за приоритетне радове на поправци противградних станица и набавку противградних ракета требало издвојити три и по милиона динара, а за поправку пољских путева и санацију преосталих грађевинских објеката два милиона динара.

Санација клизишта

Радови на санацији клизишта на делу путног правца Пруговац - Црна бара, започети још крајем прошле године, настављени су у четвртак асфалтирањем деонице у дужини од око једног километра. Због преспајања ресорних министарстава у тренутку када је требало да крену и ови радови, дошло је до поништења уговора, па је финансирање овог значајног посла, вредног 10 милиона динара, пребачено на општински буџет, односно, Дирекцију. Извођач радова је предузеће "Даби" из Крушевца.

Након тротоара и атмосферска канализација

Средином прошле недеље почело је асфалтирање тротоара у улицама Петра Зеца, Радомира Вујошевића - Ристе и у улици која спаја улице Дракчета Миловановића и Мајора Тепића, а инвеститор, Дирекција за урбанизам, за реализацију овог посла издвојила је око 3 милиона динара.

У понедељак, 10. октобра, кренуће се са крупнијим инвестицијама на реконструкцији коловоза и изградњи атмосферске канализације у улицама Тихомира Ђорђевића и Момчила Поповића.

Вредност ових послова је око 50 милиона динара, а новац је обезбеђен из кредитног аранжмана.



# Дирекција Пруговац радови Црна Бара
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима