Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Planirani jesenji radovi u opštini

rss

09.10.2011. Opština Aleksinac

Za predstojeću jesen gradski čelnici su planirali sanacije na oštećenim objektima i putevima, a u toku su i već započete aktivnosti uređenja putne mreže i gradu.

Planirani jesenji radovi u opštini

Prioritet protivgradne stanice i poljski putevi

Na ovonedeljnoj sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije razmatrani su izveštaji o stanju protivgradnih stanica i poljskih puteva, odnosno usvojeni zaključci o raspodeli sredstava namenjenih za sanaciju štete koju je olujno nevreme nanelo opštini Aleksinac 24. juna.

Zaključeno je da bi za prioritetne radove na popravci protivgradnih stanica i nabavku protivgradnih raketa trebalo izdvojiti tri i po miliona dinara, a za popravku poljskih puteva i sanaciju preostalih građevinskih objekata dva miliona dinara.

Sanacija klizišta

Radovi na sanaciji klizišta na delu putnog pravca Prugovac - Crna bara, započeti još krajem prošle godine, nastavljeni su u četvrtak asfaltiranjem deonice u dužini od oko jednog kilometra. Zbog prespajanja resornih ministarstava u trenutku kada je trebalo da krenu i ovi radovi, došlo je do poništenja ugovora, pa je finansiranje ovog značajnog posla, vrednog 10 miliona dinara, prebačeno na opštinski budžet, odnosno, Direkciju. Izvođač radova je preduzeće "Dabi" iz Kruševca.

Nakon trotoara i atmosferska kanalizacija

Sredinom prošle nedelje počelo je asfaltiranje trotoara u ulicama Petra Zeca, Radomira Vujoševića - Riste i u ulici koja spaja ulice Drakčeta Milovanovića i Majora Tepića, a investitor, Direkcija za urbanizam, za realizaciju ovog posla izdvojila je oko 3 miliona dinara.

U ponedeljak, 10. oktobra, krenuće se sa krupnijim investicijama na rekonstrukciji kolovoza i izgradnji atmosferske kanalizacije u ulicama Tihomira Đorđevića i Momčila Popovića.

Vrednost ovih poslova je oko 50 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz kreditnog aranžmana.



# Direkcija Prugovac radovi Crna Bara
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima