Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Пиварска улица у Алексинцу се реконструише први пут од кад постоји

rss

22.07.2023. Јужне вести

Пре десетак дана коначно је почела санација Пиварске улице у Алексинцу, за коју старији становници кажу да се први пут од кад постоји потпуно реконструише, а рок за завршетак је 50 радних дана и за то је издвојено око 4, 6 милиона динара.

Пиварска улица у Алексинцу се реконструише први пут од кад постоји

На тендеру који је спроведен још крајем маја, фирми Метал пласт из Блаца поверена је реконструкција једне од најбрдовитијих алексиначких улица, која повезује мост на Моравици код некадашње Пиваре и насеље Палилула. Радници су 12. јула стигли на терен и почели радове, улица је од тада потпуно раскопана и затворена за саобраћај.

Председник Општине Далибор Радичевић рекао је да ће бити реконструисан коловоз у дужини од 200 метара, као и да је 50 радних дана рок да буде завршена и проходнија него раније, када је била пуна рупа и тешко проходна за аутомобиле.

На тендер се иначе јавила и нишка фирма Ангрус, која је раније добијала послове у Алексинцу на више локација, али је њихова понуда била више од милион динара скупља, јер су тражили 5.756.011 динара са ПДВ-ом, а Метал пласт из Блаца ће бити плаћен 4.661.269 динара са ПДВ-ом за санацију Пиварске улице.

За сада није познато како ће тачно ова улица изгледати након реконструкције, али становници овог краја верују да ће бити приступачнија и проходнија.


# Далибор Радичевић тендер реконструкција Пиварска улица
@


 Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима