Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Pivarska ulica u Aleksincu se rekonstruiše prvi put od kad postoji

rss

22.07.2023. Južne vesti

Pre desetak dana konačno je počela sanacija Pivarske ulice u Aleksincu, za koju stariji stanovnici kažu da se prvi put od kad postoji potpuno rekonstruiše, a rok za završetak je 50 radnih dana i za to je izdvojeno oko 4, 6 miliona dinara.

Pivarska ulica u Aleksincu se rekonstruiše prvi put od kad postoji

Na tenderu koji je sproveden još krajem maja, firmi Metal plast iz Blaca poverena je rekonstrukcija jedne od najbrdovitijih aleksinačkih ulica, koja povezuje most na Moravici kod nekadašnje Pivare i naselje Palilula. Radnici su 12. jula stigli na teren i počeli radove, ulica je od tada potpuno raskopana i zatvorena za saobraćaj.

Predsednik Opštine Dalibor Radičević rekao je da će biti rekonstruisan kolovoz u dužini od 200 metara, kao i da je 50 radnih dana rok da bude završena i prohodnija nego ranije, kada je bila puna rupa i teško prohodna za automobile.

Na tender se inače javila i niška firma Angrus, koja je ranije dobijala poslove u Aleksincu na više lokacija, ali je njihova ponuda bila više od milion dinara skuplja, jer su tražili 5.756.011 dinara sa PDV-om, a Metal plast iz Blaca će biti plaćen 4.661.269 dinara sa PDV-om za sanaciju Pivarske ulice.

Za sada nije poznato kako će tačno ova ulica izgledati nakon rekonstrukcije, ali stanovnici ovog kraja veruju da će biti pristupačnija i prohodnija.


# Dalibor Radičević tender rekonstrukcija Pivarska ulica
@


 



Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima