Алексиначке вести - новости Алексинац
Претрага
cirilica | latinica

Општинско веће: Повећање плата у ПУ Лане

rss

22.01.2016. Општина Алексинац

Данас је у сали СО Алексинац одржана 78. седница Општинског већа, а уз допуну, на дневном реду нашла се 21 тачка.

Општинско веће: Повећање плата у ПУ Лане

Већници су најпре дали сагласност на нацрте решења о усвајању Извештаја о раду Штаба за ванредне ситуације за територији општине Алексинац за 2015. годину и Плана рада Штаба за 2016. г.

На данашњем заседању, Општинско веће усвојило је Предлог решења о давању сагласности за повећање плате Предшколској установи „Лане“ Алексинац, на основу Закључка Владе РС, којим се јединицама локалне самоуправе препоручује да запосленима у предшколским установама у 2016. години повећају плате за 4%. Могућност увећања плата предшколским установама обухваћена је изменама и допунама Закона о буџетском систему.

Већници су данас, између осталог, дали сагласност на одлуку Надзорног одбора о усвајању ценовника радова на редовном одржавању саобраћајница и јавних површина ЈП за путеве и стамбено комуналну делатност општине Алексинац за 2016. годину, на Предлог Програма коришћења средстава за безбедност саобраћаја на путевима општине Алексинац за 2016., као и на Предлог решења о давању станова у јавној својини општине Алексинац у закуп, без накнаде.

На крају седнице, потврђено је Решење о учешћу, суфинансирању и имплементацији Пројекта „Дигитализација културно историјског наслеђа Софијског региона и општине Алексинац“.


# саобраћај општинско веће Лане ПУ плате Предузеће за путеве ЈП
@


 



Будите обавештени

Дозвољавам да ми овај портал доставља обавештења о најновијим вестима