Aleksinačke vesti - novosti Aleksinac
Search
cirilica | latinica

Opštinsko veće: Povećanje plata u PU Lane

rss

22.01.2016. Opština Aleksinac

Danas je u sali SO Aleksinac održana 78. sednica Opštinskog veća, a uz dopunu, na dnevnom redu našla se 21 tačka.

Opštinsko veće: Povećanje plata u PU Lane

Većnici su najpre dali saglasnost na nacrte rešenja o usvajanju Izveštaja o radu Štaba za vanredne situacije za teritoriji opštine Aleksinac za 2015. godinu i Plana rada Štaba za 2016. g.

Na današnjem zasedanju, Opštinsko veće usvojilo je Predlog rešenja o davanju saglasnosti za povećanje plate Predškolskoj ustanovi „Lane“ Aleksinac, na osnovu Zaključka Vlade RS, kojim se jedinicama lokalne samouprave preporučuje da zaposlenima u predškolskim ustanovama u 2016. godini povećaju plate za 4%. Mogućnost uvećanja plata predškolskim ustanovama obuhvaćena je izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu.

Većnici su danas, između ostalog, dali saglasnost na odluku Nadzornog odbora o usvajanju cenovnika radova na redovnom održavanju saobraćajnica i javnih površina JP za puteve i stambeno komunalnu delatnost opštine Aleksinac za 2016. godinu, na Predlog Programa korišćenja sredstava za bezbednost saobraćaja na putevima opštine Aleksinac za 2016., kao i na Predlog rešenja o davanju stanova u javnoj svojini opštine Aleksinac u zakup, bez naknade.

Na kraju sednice, potvrđeno je Rešenje o učešću, sufinansiranju i implementaciji Projekta „Digitalizacija kulturno istorijskog nasleđa Sofijskog regiona i opštine Aleksinac“.

Komentara: 10


# saobraćaj opštinsko veće Lane PU plate Preduzeće za puteve JP
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-34)

    Milan 22.01.2016.
    Prosvetari su ubedljivo najveci neradnici !
    Rade po 4h dnevno ili ti 2,5.meseca efektivnog rada u roku godine. Samo kukaju na male plate, a odmaraju vise nego trutovi, i mora da odmaraju kad imaju svake druge nedelje imaju raspust.
    Deca na zalost sve manje i manje uce i pokazuju znanje.
    A da jedino sto znaju to je da strajkuju!

  • (+1) (-13)

    Mišel Nur 22.01.2016.
    Pretnje, psovke, vređanje, verbalni i fizički napadi za vreme i posle časova je samo mali deo onoga šta prosvetari doživljavaju danas bez ijednog mehanizma i rešenja da se od toga odbrane. Izvoli ti Milane odradi tih, kako tvrdiš 2,5 meseca, da ti svakodnevno govore da si kreten, glupson, pederčina, majmun, da te gađaju čime stignu i da ti posle nastave prilaze neznanci i prete tebi i tvojoj porodici ako određeno dete ne bude imalo ocenu koju sami odrede. A to što deca ne uče i njihovo ponašanje u školi, dolazi iz kuće i porodice. Uostalom, mogao si i ti da završiš fakultet i postaneš prosvetno lice.

  • (+1) (-2)

    neradnik 22.01.2016.
    Dosli izbori pa treba da se glasa

  • (+1) (-6)

    Joca 23.01.2016.
    Milan bi mogao da zavrsi osnovnu skolu...nalupa se covek gluposti ovde umesto da se malo edukuje
    Covek je za zaljenje kad ne zna da su prosvetari stub svakog drustva i da od njih zavisi celokupno drustvo u buducnosti.

  • (+1) (-11)

    Aleksandar 23.01.2016.
    Dragi Mišel, završih i ja škole, ali nisam imao vezu da nađem posao.
    Stvar nije toliko crno bela, prosvetari su sami sebe degradirali.
    Ni jedna reč o kvalitetu obrazovanja, samo se kuka na plate.
    Svi u prosveti idu na godišnje odmore, što nije slučaj sa ostalima, a čak ni sa privatnicima koji plaćaju poreze.
    Sagledajte celu sliku, ne samo ono što vam odgovara.
    Da je plata mala, jeste, ali da treba otimati od nekog drugog, to već nije u redu.

  • (+1) (-2)

    Hana 23.01.2016.
    Kako vam je pamćenje ,kratko. Zaboravili ste, da su plate prosvetnih radnika, od strane te iste Vlade, bile smanjene za 10%. Sad se piše o povećanju. Ne gospodo, ovo nije povećanje, ovo je vraćanje uzetog. Što se obrazovanja tiče, odavno je palo na niske grane a za to nisu krivi prosvetni radnici već loša obrazovna politika države.

  • (+1) (-4)

    Milan 24.01.2016.
    ...ja sam iz prosvetne struke, radio par puta na zamenama u osnovnoj školi...ali pričam samo realne stvari...zašto vas pogađa istina..to je pitanje za Vas?

  • (+1) (-0)

    .... 24.01.2016.
    Zasyo deca vise ne ponavljaju razrede?
    Jesmo li sve pametniji ili?
    Svaka skola vodi politiku da deci daje samo dobre ocene da bi nabijali prosek skoli.

  • (+1) (-6)

    Zone 24.01.2016.
    Ima tako divnih vaspitaca, da i treba da budu dobro placeni za svoj rad. Ima, s druge strane i onih sa podugackim repovima koje prate razne price o nemoralu, a nazalost, uce nasu decu... i laju li laju. Mozda im povecanje plate skrati jezik.

  • (+1) (-4)

    Svasta 25.01.2016.
    Duel,tebe otpustili a u vodovod primili pravnika.I to da je neki pravnik,naravno SNS ovac.Sin Zike koji radio godinu dana,otiso u penziju i zaposlio sina!!!


[ Dodaj komentar ]


Budite obavešteni

Dozvoljavam da mi ovaj portal dostavlja obaveštenja o najnovijim vestima